27.5 C
Athens

Τζόκοβιτς εναντίον Ντελ Πότρο στον τελικό του US Open

Νόβακ Τζόκοβιτς και Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την Κυριακή (9/9, 23:00) με έπαθλο το τρόπαιο του US Open

Επίδειξη δύναμης από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς ο Σέρβος νίκησε κατά κράτος τον Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι, με 3-0 (6-3, 6-4, 6-2) κι εξασφάλισε πανηγυρικά την παρουσία του στον τελικό του απλού ανδρών στο US Open, στη Νέα Υόρκη.

O Σέρβος δείχνει να έχει ξεπεράσει τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν την τελευταία διετία και είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον τρίτο του τίτλο στο US Open, μετά αυτούς το 2011 και το 2015, αλλά και τον 14ο της καριέρας του, στα τουρνουά Grand Slam.

Εκεί θα συναντήσει τελικά τον Αργεντινό Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, μιας και ο Ναδάλ τραυματίστηκε στο ταλαιπωρημένο του γόνατο μετά το τέλος του 2ου σετ με το σκορ να είναι στο 2-0 υπέρ του Ντελ Πότρο τη στιγμή αυτή (7-6, 6-2).

Μετά την ατυχία του μεγάλου Ισπανού, ο 30χρονος Ντελ Πότρο θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό Grand Slam, μετά από αυτόν του 2009 στο ίδιο τουρνουά μάλιστα, όπου και έχασε από τον Ρότζερ Φέντερερ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς