20.9 C
Athens

Απόλλων Σμύρνης – Καλαμάτα 0-2: Η ομάδα του Αναστόπουλου έβαλε φωτιά στη μάχη της κορυφής (hls)

Αυτός που επινόησε το ρητό «δεν υπάρχει τίποτα τόσο κακό που να μην μπορεί να γίνει χειρότερο» θα μπορούσε να έχει αντλήσει έμπνευση από τα παθήματα του Απόλλωνα Σμύρνης την τελευταία εβδομάδα. Από τη χαρά της νίκης μέσα στην Επισκοπή την περασμένη Δευτέρα στην αγωνία της πιθανής τιμωρίας για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή και από εκεί στην πρώτη ήττα της σεζόν, όλα αυτά μέσα σε έξι μέρες.

Από τη στενή επαφή με την κορυφή η ομάδα της Ριζούπολης είναι πολύ πιθανό να έχει χάσει εννιά βαθμούς μέσα σε μόλις δυο ματς, αφού αν επικυρωθεί η ένσταση της Επισκοπής για τη συμμετοχή του Πατάπη, ο Απόλλων θα χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά και θα του αφαιρεθούν και τρεις βαθμοί επιπλέον (την Τετάρτη 21/12 είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης).

Μετά από όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες, δεν ήταν εύκολο να παραμείνουν άπαντες συγκεντρωμένοι στο έργο τους κόντρα στην Καλαμάτα. Ακόμα κι όσα έγιναν στην Επισκοπή όμως, δεν μπορούν να σταθούν ως επαρκής δικαιολογία για την απίστευτη «ασίστ» του Φατιόν στον Ρόβα.

Ο μέσος του Απόλλωνα έκανε το αδιανόητο, δίνοντας ασίστ στον αντίπαλο Ρόβα για να πετύχει ένα πολύ εύκολο γκολ. Θα το χαρακτηρίζαμε «λάθος», αλλά πώς να είναι τέτοιο όταν ο ίδιος σήκωσε το κεφάλι και σημάδεψε τον αντίπαλο που ήταν στατικός και ξεχασμένος πολλά μέτρα πίσω από τον τελευταίο αμυντικό;

 

Αυτό του Ρόβα ήταν και το πρώτο που δέχτηκε ο Απόλλων στο φετινό πρωτάθλημα. Το ημίχρονο κύλησε με τους φιλοξενούμενους μπροστά και στην έναρξη του δευτέρου η ομάδα της Ριζούπολης προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε με σουτ του Ερέρα.

Και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και πίεζαν, η ομάδα της Μεσσηνίας βρήκε δεύτερο τέρμα κόντρα στη ροή του αγώνα.

Μετά από φάση διαρκείας στο 57ο λεπτό, ο Λουμπάνο έσπρωξε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε έτσι ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να φτάσουν κοντά στο γκολ στο 89′ όταν ο Κρητικός μετά από σέντρα έπιασε απευθείας το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Έτσι το 0-2 παρέμεινε και η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου πανηγύρισε σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Όχι όμως στη Ριζούπολη, αλλά στο «ουδέτερο» της Νέας Σμύρνης, αφού εκεί επέλεξε να δηλώσει έδρα η ΠΑΕ Απόλλων ως συνέχεια της κόντρας που έχει με τον Ερασιτέχνη για το θέμα του γηπέδου…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς