20.5 C
Athens

Πρωταθλητής στο φιλικό τουρνουά του Άμπου Ντάμπι ο Τσιτσιπάς, νίκησε άνετα με 2-0 τον Ρούμπλεφ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 6-2, 4-6, 6-2. τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του τουρνουά επίδειξης Mubadala Tennis World Championship που διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι, και κατέκτησε το τρόπαιο.

Παίρνοντας έτσι μια «άτυπη» ρεβάνς από τον Ρούμπλεφ για την ήττα του στα ATP Finals στο Τορίνο πριν από σχεδόν ένα μήνα, στη φάση των ομίλων, μια ήττα που δεν επέτρεψε στον Έλληνα πρωταθλητή να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε εντυπωσιακά τον τελικό κατακτώντας τα πρώτα 4 games και έκανε δικό του το πρώτο σετ σε λίγο περισσότερο από μισή ώρα.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς έδειξε να αντιμετωπίζει προβλήματα από τις επιστροφές του Ρούμπλεφ, που βρήκε εύκολους πόντους από το σερβίς του και έφτασε στο game με 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε εντυπωσιακά στο 3ο σετ , κάνοντας break επιστρέφοντας μάλιστα από το 15/40, κάνοντας το 1-0. Έκανε το 2-0 στο σερβίς του και με νέο break έφτασε στο 3-0, κάνοντας στη συνέχεια εύκολα το 4-0.

Ο Ρούμπλεφ μείωσε στο 5ο game (4-1) όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να μπορέσει να αλλάξει τις ισορροπίες, επιτρέποντας στον Τσιτσιπά να πανηγυρίσει στη δεύτερη συμμετοχή του στο τουρνουά, τον τίτλο για πρώτη φορά, με φόντο το… καλοκαιρινό Australian Open.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς