20.4 C
Athens

Το ραντεβού του Μέσι με την αιωνιότητα και οι Γάλλοι που θέλουν να ερμηνεύσουν… Μαντόνα

Ο μισός πλανήτης θέλει Μέσι και Αργεντινή, αλλά ο Ντεσάν έχει το μαγικό φίλτρο του Πανοραμίξ για ένα ιστορικό repeat: ο παγκόσμιος θρόνος χωρά μόνο έναν και μένουν λίγες ώρες για να ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω από την αιωνιότητα

H πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!

Γαλλία και Αργεντινή μονομαχούν για το στέμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο Κατάρ, με τους τρικολόρ να θέλουν να υπερασπιστούν τα πρωτεία κατακτώντας για δεύτερο σερί τουρνουά την πιο βαρύτιμη κούπα στην ιστορία του ποδοσφαίρου και τους Αργεντίνους να ζουν εποχές Μαραντόνα σχεδόν 40 χρόνια μετά.

Ο τελικός που ονειρευόμασταν έφτασε και πλέον είναι η ώρα για τα παιχνίδια της μοίρας.

Αυτά που τόσες και τόσες φορές έχουν «γράψει» την ιστορία, αφήνοντας στίγματα στην αιωνιότητα. Μία αιωνιότητα που κυνηγά απόψε ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της αγαπημένης του Αλμπισελέστε. Την ίδια κυνηγά και ο Κιλιάν Εμπαπέ, που δεν πρόκειται να παραλάβει καμία σκυτάλη από τον Αργεντινό θρύλο. Απλώς θα συνεχίσει το μεγαλείο του, ως το σημείο που μπορεί.

Γαλλία εναντίον Αργετνινής, για το τρίτο τους τρόπαιο Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Ιστορία, για την τιμή τους, τον λαό τους, την υστεροφημία. Μία πραγματική τιτανομαχία δύο διαφορετικών κόσμων, που όμως έχουν ένα κοινό στοιχείο. Διαθέτουν δύο παγκόσμιους αστέρες, που έχουν τη δική τους θέση στο τραπέζι των GOAT’S του αθλήματος. Με τη διαφορά ότι ο Μέσι κάθεται δίπλα στους Μαραντόνα και Πελέ και ο νεαρός Γάλλος δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα τη δική του πολυθρόνα.

Είναι, όμως, κοντά και αναλόγως το σημερινό αποτέλεσμα θα αγγίξει την τελειότητα, κι ας είναι μόλις 23 ετών!

Τέρμα τα λόγια, ώρα για δράση, σε έναν τελικό που δεδομένα θα μείνει στα χρονικά. Ο μισός πλανήτης θέλει Μέσι, αλλά ο Ντεσάν έχει το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιούσαν ο Αστερίξ και ο Οβελίξ για να φτάσει ξανά στη Γη της Επαγγελίας. Αυτό το τάνγκο θα μας μείνει για πάντα, αλλά στο τέλος μόνο ένας θα μείνει όρθιος.

Οι πιθανές συνθέσεις της μάχης:

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια, Ντε Πολ, Φερνάντες, ΜακΆλιστερ, Ντι Μαρία, Μέσι, Άλβαρες.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λιορίς, Κουντέ, Βαράνε, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού.

Θα είναι ο Μέσι και η παρέα του στο πρώτο τους Παγκόσμιο μετά το 1986 ή η νέα χρυσή γενιά των Γάλλων σε ένα ιστορικό repeat με την αύρα της… Μαντόνα. Στο τέλος είτε θα ακούσουμε το ατελείωτο τραγούδι των Αργεντίνων, είτε το «Don’t cry for me Argentina» της Μαντόνα. Σέντρα στις 17:00 (ΑΝΤ1).

Απολαύστε το…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς