18.3 C
Athens

Μουντιάλ: Έτσι θα κριθεί το βραβείο του MVP της διοργάνωσης μετά τον τελικό Γαλλίας – Αργεντινής

Μαζί με τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, φτάνει και η ώρα των βραβείων της FIFA.

Αυτά που θα απονεμηθούν στον κορυφαίο παίκτη, τον κορυφαίο σκόρερ, τον καλύτερο τερματοφύλακα, τον κορυφαίο νέο παίκτη, αλλά και Fair Play στην ομάδα που θα ξεχωρίσει σε αυτή την κατηγορία.

Το «χρυσό παπούτσι» θα απονεμηθεί στον παίκτη που θα σημειώσει τα περισσότερα γκολ στην τελική φάση του Μουντιάλ. Εάν δύο ή περισσότεροι παίκτες, με τους Μέσι – Εμπαπέ να μονομαχούν, σκοράρουν τον ίδιο αριθμό γκολ, τότε ο νικητής θα αποφασιστεί με βάση τον αριθμό των ασίστ που έχει ο καθένας.

Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας, θ΄ αποφασιστεί με βάση τα συνολικά λεπτά που έπαιξε στην τελική φάση.

Ο παίκτης που έχει παίξει τα λιγότερα λεπτά θα πάρει την πρώτη θέση. Ένα «ασημένιο» και ένα «χάλκινο παπούτσι» θα απονεμηθούν επίσης στον δεύτερο και τρίτο σκόρερ.

Επιπλέον, η FIFA θα παρουσιάσει το τρόπαιο Golden Glove για τον καλύτερο τερματοφύλακα της τελικής φάσης, που θα επιλεγεί από την τεχνική ομάδα της FIFA.

Επίσης θα απονεμηθεί βραβείο στον «καλύτερο νεαρό παίκτη» της τελικής φάσης, ο οποίος γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2001 ή, μετά, ενώ υπάρχει και το βραβείο Fair Play, βάση των κανόνων Fair Play της FIFA.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς