21.4 C
Athens

Σκαλόνι: Το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από άθλημα στην Αργεντινή, νιώθω μεγάλη συγκίνηση

Ο συγκινημένος Λιονέλ Σκαλόνι αποθέωσε τον λαό της Αργεντινής, δεν αποκάλυψε τίποτα για το μέλλον του Μέσι στην Εθνική μετά το Μουντιάλ και ευχήθηκε την Κυριακή ο κόσμος να πανηγυρίσει μια ιστορική στιγμή

Ο Λιονέλ Σκαλόνι δεν μπορούσε να κρύψει ούτε τη χαρά, αλλά ούτε και τη συγκίνησή του για το ταξίδι της Αργεντινής στο Μουντιάλ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής αφού αποκάλυψε πως ο Άνχελ Ντι Μαρία είναι διαθέσιμος, αποθέωσε τον λαό της πατρίδας του και με ψυχραιμία οδηγεί την Αλμπισελέστε στην κορυφή. Το τι θα συμβεί θα το μάθουμε την Κυριακή.

Αποσπάσματα από όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την ισορροπία που έφερε στην εθνική Αργεντινής: «Από την πρώτη μέρα η ιδέα μας ήταν ότι η Εθνική Αργεντινής ανήκει σε όλους. Δώστε την ευκαιρία σε κάθε ποδοσφαιριστή να φορέσει τη φανέλα. Όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια το κάναμε. Φτιάχνουμε μια εντυπωσιακή ομάδα που πεθαίνει για τη φανέλα και δίνει το μάξιμουμ όποιος παίξει. Αυτό επιτεύχθηκε».

Για το αν είναι μάχη Μέσι εναντίον Εμπαπέ και πώς σκοπεύει να περιορίσει τον Γάλλο: «Το αυριανό παιχνίδι είναι Αργεντινή – Γαλλία, πέρα ​​από τον Μέσι και τον Eμπαπέ. Έχουμε και οι δύο τα απαραίτητα όπλα ώστε το παιχνίδι να μπορεί να κριθεί από άλλους παίκτες και όχι μόνο από τους δύο. Ο Λέο είναι καλά».

Για την ηρεμία που τον διακατέχει πριν το μεγάλο ματς: Είμαι ήρεμος γιατί έχω παίκτες από το υψηλότερο επίπεδο που μπορούν να αντιληφθούν τον τρόπο παιχνιδιού μας και πώς να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο. Χθες ή προχθές μίλησα με τους παίκτες. Θέλω να τους ευχαριστήσω και συγκινούμαι γιατί ειλικρινά έχουν δώσει τα πάντα. Ας ελπίσουμε να στεφθούμε πρωταθλητές αύριο και, αν όχι, ας είναι περήφανοι γιατί είναι ώρα να το απολαύσουμε. Το απολαμβάνω με τον τρόπο μου».

Για το αν θα είναι το τελευταίο ματς του Μέσι με την Αλμπισελέστε: «Το μόνο που θέλουμε είναι να παίξουμε στον τελικό, να κερδίσουμε και να σηκώσουμε το τρόπαιο. Μετά θα δούμε την απόφαση που θα πάρει εκείνος».

Για τους οπαδούς: «Η συγκίνησή μου είναι μέρος της κουλτούρας μας, όλων όσων νιώθουμε στην Αργεντινή, αυτού που ζουν οι άνθρωποι. Έχουμε τους καλύτερους οπαδούς στον κόσμο και είχαν ανάγκη από χαρά. Τους το δίνουμε και μας φτάνουν οι εικόνες και μας συγκινούν. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα, αλλά στην Αργεντινή είναι κάτι παραπάνω από άθλημα. Και το ότι ο κόσμος ήταν χαρούμενος σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο για μένα είναι κάτι υπέροχο. Είμαστε άνθρωποι και είναι πράγματα που ενθουσιάζουν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς