27.7 C
Athens

Βίρτους – Μακάμπι 78-73: Τεόντοσιτς και Χάκετ κρατούν τους Ιταλούς στο κόλπο της οχτάδας

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Βίρτους Μπολόνια επικρατώντας με 78-73 της Μακάμπι και επιστρέφοντας έτσι δυναμικά στη μάχη της οχτάδας.

Την 8η θέση συνεχίζουν πάντως να την έχουν οι Ισραηλινοί παρά την ήττα τους με ρεκόρ 7-7, ενώ οι Ιταλοί ανέβηκαν στο 6-8 και πλησίασαν έτσι λίγο ακόμη τον σημερινό τη σημερινή τους αντίπαλο.

Tο κλίμα ήταν βαρύ πριν την έναρξη του αγώνα εξαιτίας του θανάτου του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και μάλιστα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του.

Η Μακάμπι έψαχνε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της που θα την έβαζε ακόμη περισσότερο στο κόλπο της οχτάδας, ενώ η Βίρτους ήθελε να πλησιάσει σε αυτή καθώς οι 4 συνεχόμενες ήττες μέχρι την επιστροφή της στις νίκες μεσοβδόμαδα, την απομάκρυναν αρκετά.

Χάκετ και Τεόντοσιτς βρέθηκαν σε πολύ καλή βραδιά και οδήγησαν την ομάδα τους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Από την άλλη οι ισραηλινοί είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Μπράουν που προσπαθούσε μόνος του στο περισσότερο μέρος του αγώνα.

Οι αδυναμίες των δύο ομάδων τις έκαναν να μην μπορεί να επιβληθεί η μία στην άλλη και έτσι μέχρι το τέλος υπήρχαν αρκετές εναλλαγές στο σκορ.

Οι Ιταλοί πάντως ήταν αυτοί που έκλεισαν μπροστά και το πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και το ημίχρονο με ισχνό προβάδισμα (44-41).

Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε στους ισραηλινούς, οι οποίοι με επιμέρους σκορ περιόδου υπέρ τους 13-19, προσπέρασαν και φάνηκε να μπαίνουν πιο έτοιμοι στην τελευταία ευθεία του παιχνιδιού.

Και το απέδειξε και στα πρώτα λεπτά της περιόδου, αφού άνοιξε τη διαφορά στους 7 (57-64) έξι λεπτά πριν το τέλος.

Όμως ένας Μπράουν δεν φέρνει την άνοιξη. Κάπου εκεί τα πάντα έσβησαν για τους φιλοξενούμενους, που νόμιζα πως τελείωσε το παιχνίδι και το πλήρωσαν.

Η Βίρτους έτρεξε ένα απίστευτο σερί 15-2 και το 57-64 κατά της, έγινε 72-66 υπέρ της, ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα.

Από εκεί και πέρα ήταν δύσκολο να αλλάξει κάτι και οι Ιταλοί έφτασαν στη νίκη με 78-73.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Κορτές, Βικλίτσκι

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-16, 44-41, 57-60, 78-73

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς