17 C
Athens

Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου 3-0: Με το ένα πόδι στους «8» οι Σερραίοι

Με το ένα πόδι στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας είναι ο Πανσερραϊκός που επικράτησε εύκολα με 3-0 του Απόλλωνα Πόντου στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία.

Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα και δεν αντιμετώπισε σθεναρή αντίσταση από τους Θεσσαλονικείς.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα μόλις στο 12ο λεπτό, όταν μετά από ωραία κάθετη πάσα ο Κανίς βρέθηκε σε θέση τετ -α -τετ και πλάσαρε σωστά για το 1-0.

Δύο λεπτά μετά το γκολ, ο Απόλλων Πόντου έχασε τη μοναδική πραγματικά καλή ευκαιρία που του δόθηκε στο παιχνίδι, με τον Καλογέρη να παίρνει την κεφαλιά ψαράκι μετά από εκτέλεση φάουλ και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Από εκεί και πέρα η ομάδα των Σερρών έλεγχε το παιχνίδι, δεν απειλήθηκε ποτέ και κατάφερε να πετύχει ακόμη δύο τέρματα που τις έδωσαν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης.

Ο Κατσαντώνης έκανε το 2-0 στο 51′ με μαγικό τρόπο, καθώς έχοντας πλάτη προς την εστία κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο τακουνάκι, ενώ στο 79′ ο Σοφιανός έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κατσικάς, Ζέρης, Πεταυράκης, Καρασαλίδης (68 ΄Δημητρίου) (71΄Παντεκίδης), Γιανναράκης, Ανάκογλου, Θυμιάνης (68΄Σιόντης), Σοφιανός, Μασκανάκης (74΄Στίνα), Κανίς (58΄Μούργος) Κατσαντώνης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Μαλουμαντσόκο, Καλογέρης, Νάσερ, Μουμίν, Καλαϊτζίδης (54΄Μπελεβώνης), Λαμπίρης, Αραβίδης (70΄Εσαλό), Αμαραντίδης, Κωστίκα (85΄Σαμπανίδης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς