22.6 C
Athens

Ρεγκραγκί: Παίξαμε 6 ματς Μουντιάλ σε 20 χρόνια και 7 μόνο στο φετινό, θέλουμε την τρίτη θέση

Το Μαρόκο μπορεί να μην έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά οι παίκτες και οι οπαδοί μπορούν να είναι περήφανοι για το γεγονός ότι θα φύγουν από το Κατάρ έχοντας παίξει επτά παιχνίδια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε οποιοδήποτε αφρικανικό έθνος, δήλωσε την Παρασκευή ο προπονητής, Γουαλίντ Ρεγκραγκί.

Η ονειρεμένη πορεία του Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο τελείωσε όταν ηττήθηκε από την κάτοχο του τίτλου Γαλλία στους ημιτελικούς, αλλά έχουν ακόμα την ευκαιρία να φύγουν από το Κατάρ στα «ύψη», όταν θα αντιμετωπίσουν την Κροατία στον αγώνα για την τρίτη θέση το Σάββατο.

Ο Ρεγκραγκί είπε ότι δεν θα κάνει πολλές αλλαγές, καθώς αυτό θα διαταράξει την ισορροπία της ομάδας, αλλά παραδέχτηκε ότι είναι ένα δύσκολο και περίπλοκο παιχνίδι για τις δύο ομάδες που θα αναμετρηθούν μετά την απογοήτευση της ήττας στους ημιτελικούς.

«Καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό να τερματίσουμε τρίτοι και όχι τέταρτοι, αλλά το βασικό είναι ότι δεν φτάσαμε στον τελικό… Θέλαμε να παίξουμε τον τελικό την Κυριακή, όχι να παίξουμε αύριο», είπε ο Ρεγκραγκί και συνέχισε: «Αλλά είπα στους παίκτες μου ότι αυτό είναι το έβδομο παιχνίδι μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν έλεγες σε κανέναν οπαδό του Μαρόκου ότι θα παίζαμε τον έβδομο αγώνα μας στις 17 Δεκεμβρίου, θα ήταν περήφανοι. Το Μαρόκο έπαιξε έξι παιχνίδια Μουντιάλ σε 20 χρόνια και τώρα έχουμε παίξει έξι παιχνίδια σε ένα μήνα -αυτό είναι ανεκτίμητο. Είναι σαν να παίξαμε δύο Παγκόσμια Κύπελλα ή ακόμα περισσότερα και αυτό είναι όμορφο από την άποψη της εμπειρίας».

Ο Ρεγκραγκί είπε ότι η Κροατία ήταν μια τρομερή ομάδα, ακόμα κι αν δεν επανέλαβε την πορεία της το 2018, όταν έφτασε στον τελικό:

«Γνωρίζαμε ότι η Κροατία θα ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Μετά τον πρώτο αγώνα (σ.σ. όπου το Μαρόκο και η Κροατία ήρθαν ισόπαλες 0-0 στη φάση των ομίλων) ξέραμε ότι η απόδοση ήταν πολύ καλή. Πολλοί άνθρωποι είπαν τότε ότι η Κροατία πλησίαζε στο τέλος του κύκλου της, όμως ενώ δεν κατάφερε να κερδίσει το “αουτσάιντερ” Μαρόκο, και οι δύο ομάδες έφτασαν στον ημιτελικό. Υπήρξε πολύς δισταγμός στο πρώτο παιχνίδι… Και οι δύο ομάδες θα θέλουν να το κερδίσουν (σ.σ. το Σάββατο) και θα είναι ένα υπέροχο παιχνίδι».

Το παιχνίδι ενδεχομένως να είναι και το τελευταίο για τον Κροάτη Λούκα Μόντριτς με την εθνική ομάδα και ο Ρεγκραγκί επαίνεσε τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης που εξακολουθεί να παίζει εξαιρετικά στα 37 του. «Δεν ξέρω αν θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Μόντριτς, είναι ένας ανταγωνιστικός πολεμιστής και θα θέλει να τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με στυλ. Όταν θέλει να τελειώσει με εξαιρετική νότα, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», είπε ο Ρεγκραγκί και κατέληξε: «Βγάζω το καπέλο στον Μόντριτς. Αυτό που κάνει στα 37 του είναι μνημειώδες. Ήταν νικητής της Χρυσής Μπάλας και καταλαβαίνω απόλυτα το γιατί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς