19.4 C
Athens

Παγκόσμιο Κολύμβησης: Έκτος ο Βαζαίος στα 100μ. μικτή ατομική, έκτη θέση και για τον Χρήστου στα 50μ. ύπτιο

Την έκτη θέση κατέλαβε ο Ανδρέας Βαζαίος στον τελικό των 100μ. μικτή ατομική, κατά την 4η ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στη Μελβούρνη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν κατάφερε να επαναλάβει χρόνο ανάλογο του χθεσινού (15/12) ημιτελικού, όπου πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ με 51.47, καθώς τερμάτισε σε 51.80. Πάντως, για να διεκδικούσε μετάλλιο θα έπρεπε να «κατεβάσει» πολύ το χρόνο του, καθώς το βάθρο των νικητών «έκλεισε» στο 51.10 του Καναδού Φίνλεϊ Νοξ.

Πρωταθλητής κόσμου αναδείχθηκε ο Ιταλός Τόμας Τσέκον με 50.97, ενώ ο Καναδός Χαβιέρ Ασεβέδο με 51.05 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Με τον Απόστολο Χρήστου να καταλαμβάνει την έκτη θέση, ολοκληρώθηκε ο… περιπετειώδης τελικός των 50μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα της Μελβούρνης. Ο Έλληνας αθλητής κολύμπησε την απόσταση για πέμπτη φορά μέσα σε δύο ημέρες (προκριματικός, ημιτελικός, μπαράζ και δύο φορές τον τελικό) και τερμάτισε σε 23.10, ολοκληρώνοντας την εξαιρετική παρουσία του στη διοργάνωση, όπου κατέκτησε επίσης την πέμπτη θέση στα 100μ. ύπτιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός των 50μ. ύπτιο επαναλήφθηκε, καθώς στην αρχική κούρσα ακούστηκε -άγνωστο για ποιο λόγο- αμέσως μετά την εκκίνηση η κόρνα ανάκλησης. Τρεις αθλητές σταμάτησαν αμέσως, ενώ οι υπόλοιποι πέντε (μεταξύ αυτών και ο Χρήστου) συνέχισαν και τερμάτισαν, χωρίς να έχουν αντιληφθεί τη διακοπή.

Η επανάληψη της κούρσας έφερε και ανατροπή στη μάχη του χρυσού μεταλλίου, καθώς ο Αμερικανός Ράιαν Μέρφι τερμάτισε σε 22.64 και άφησε δεύτερο τον 18χρονο Αυστραλό Αϊζακ Αλαν Κούπερ (22.73), ο οποίος τον είχε νικήσει αρχικά.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Πολωνός Κάσπερ Στοκόβσκι με 22.74.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς