24.6 C
Athens

Τσίπρας: Ανοησίες τα όσα λέγονται για το πρωτάθλημα των Πρεσπών, φέραμε το VAR και έπεσε η παράγκα (vid)

Σε μία εναλλακτική συνέντευξη στους «Betarades» ο... πράσινος Αλέξης Τσίπρας μίλησε για όλα: Τι είπε για το πέναλτι του Άβιλα, την αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά το ντέρμπι στη Λεωφόρο, το VAR αλλά και το περιβόητο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

Σε μία άκρως εναλλακτική συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, φιλοξενήθηκε στην διαδικτυακή εκπομπή του καναλιού «Betarades» στο YouTube και μίλησε για όλους και για όλα αναφορικά με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η «καυτή» ατάκα για το πέναλτι του Άβιλα στο ντέρμπι της Λεωφόρου, το VAR που ήρθε επί εποχής της δικής του κυβέρνησης και «έριξε την παράγκα» και το περιβόητο πρωτάθλημα των Πρεσπών που πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ και η δική του θέση για τα όσα όσα ακούγονται.

Αναλυτικά ένα μέρος της συνέντευξής του:

Για το πέναλτι στη Λεωφόρο: «Εάν ξεχωρίσεις την φάση αυτή από τον χώρο και τον χρόνο, πράγμα που σου δίνει το VAR, τότε με βάση αυστηρά το γράμμα του νόμου είναι πέναλτι. Αν σκεφτείς ότι αυτό έγινε σε τέτοιο ματς και στο 98΄, τότε δεν θα δινόταν ποτέ. Το VAR είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας και αυτό μπορεί να έχει κάποιο μειονέκτημα, όμως έχει και το εχέγγυο ότι θα σταματήσει την παράγκα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Δεν μπορεί να στηθεί ένα παιχνίδι. Αυτό που βλέπαμε κατά κόρον στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με την καχυποψία, τους διαιτητές, αυτό τελείωσε.

Το οφείλουμε στο VAR αυτό. Εμείς το φέραμε το 2019, παρότι δεν το ήθελαν όλοι οι παράγοντες. Το VAR μας έχει βγάλει από την μακρά καχυποψία. Ο διαιτητής μπορεί να έχει ενδεχομένως… φαλτσοσφυρίγματα, αλλά δεν μπορεί να κρίνει την εξέλιξη ενός αγώνα ή του πρωταθλήματος».

Για την αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά το παιχνίδι: «Η αντίδραση δεν ήταν καθαρά ποδοσφαιρική. Είχε και άλλες προεκτάσεις. Προφανώς μία ομάδα θα αντιδράσει αν σφυριχτεί ένα πέναλτι στο 96′ και θεωρεί ότι με βάση την εικόνα του αγώνα άξιζε κάτι παραπάνω. Δεν έκρινε όμως πρωτάθλημα αυτό το ματς. Άλλοι είναι οι λόγοι που εξηγούν ίσως αυτή την αντίδραση».

Για το πρωτάθλημα των Πρεσπών: «Έχω ακούσει αυτές τις ανοησίες. Κανένας δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι επί των ημερών μας έγινε μία προσπάθεια να εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επί των ημέρων μας τρεις διαφορετικές ομάδες πήραν το πρωτάθλημα. Αυτό τα λέει όλα. Εκείνη την εποχή, από το 2017 μέχρι το 2019, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έπαιζαν το καλύτερο ποδόσφαιρο».

Για το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ του 2018: «Αν υπήρχε το VAR ίσως θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Εκείνο το ματς, όπως και το ματς της Λεωφόρου, επιβεβαιώνει την φράση του Ίβιτσα Όσιμ, ότι η μπάλα είναι πόρνη».

Για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου: «Είναι μία συζήτηση που υπήρχε και στις μέρες μας. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία, να υπάρχει σεβασμός στο αυτοδιοίκητο και σεβασμός των ομοσπονδιών προς το κράτος. Τα αθλήματα εμπλέκονται με την πολιτική και γι’αυτό πολλές κυβερνήσεις διστάζουν να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις γιατί έχουν πολιτικό κόστος. Εμείς δεν διστάσαμε και το πληρώσαμε. Το κάναμε χωρίς οπαδική προτίμηση και γιατί έπρεπε. Ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχει και η σοβαρότητα των παραγόντων, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί να κάνει τίποτα παραπάνω η Πολιτεία».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς