17 C
Athens

Καλαμάτα – ΠΑΟΚ 0-2: Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης με Ολιβέιρα, Τόμας και… Κοτάρσκι (vid)

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε παραπάνω απ' όσο θα περίμενε στη Μεσσηνία κόντρα στην καλοδουλεμένη Καλαμάτα του Αναστόπουλου, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να αποδράσει με σκορ μισή πρόκριση χάρη στις τρομερές επεμβάσεις του Κροάτη τερματοφύλακά του

Όσο κι αν το τελικό 0-2 δίνει την εικόνα μίας άνετης νίκης, για τον ΠΑΟΚ το μεσημέρι της Τετάρτης στη Μεσσηνία κόντρα στην Καλαμάτα μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε μεν ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στην οχτάδα του Κυπέλλου έχοντας τη ρεβάνς στην Τούμπα, ωστόσο δυσκολεύτηκε παραπάνω απ’ όσο θα περίμενε απέναντι στην καλοδουλεμένη ομάδα του τιμωρημένου Αναστόπουλου, που είδε το ματς από τις κερκίδες.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τέρματα των Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας, ενώ απρόσμενος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν ξανά ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, που όχι μόνο αγωνίστηκε ως βασικός αλλά πραγματοποίησε την πιο εντυπωσιακή επέμβαση της (μέχρι τώρα) καριέρας του διατηρώντας το «μηδέν» στην εστία του μέχρι το φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 26′ μέσα στην Καλαμάτα με πέναλτι του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Κωνσταντέλιας ήταν αυτός που πήρε το πέναλτι, ωστόσο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του νεαρού, στην προσπάθεια που έκανε για να κερδίσει την μπάλα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ

Στιγμές πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου η Καλαμάτα είχε μία τεράστια ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, με τον Μπακαγιόκο να αστοχεί προ -σχεδόν- κενής εστίας χάρη στην απίστευτη εκτίναξη του Κοτάρσκι που έδειξε για άλλη μία φορά τα εξαιρετικά ριφλέξ του κρατώντας το «μηδέν» στην εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δυνατές μονομαχίες ήταν συχνότερες, τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους και το θέαμα και από τις δύο πλευρές ήταν φτωχό. Η Καλαμάτα συνέχιζε να ρισκάρει για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο είτε από στημένα είτε σε set παιχνίδι δεν έβρισκε τον τρόπο να γίνει απειλητική κι όταν τα κατάφερνε έπεφτε πάνω στο «τείχος» Κοτάρσκι.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έκανε περισσότερο διαχείριση δυνάμεων, δοκίμασε νέα πρόσωπα μαι ευτύχησε να βρει δεύτερο τέρμα με «δράστη» τον Μπράντον Τόμας στο 76′ (δύο λεπτά αφότου πέρασε στο ματς), στην μόλις τρίτη τελική του στην εστία σε όλο το ματς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ

Τελικό σκορ 0-2 με τον Δικέφαλο να προβληματίζει με την εικόνα του αλλά να παίρνει αυτό που θέλει, χρησιμοποιώντας και παίκτες που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι σήμερα. Η ρεβάνς θα γίνει στο διάστημα 9-12 Ιανουαρίου στο γήπεδο της Τούμπας.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΟΚ 0-2

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Μέντες, Μαβινγκά (87′ Ματέους Άλβες), Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Ασίγκμπα, Παπατόλιος (87′ Μπενίτες), Καραγκούνης, Μόζερ (69′ Τάτος), Ρόβας (87′ Τριανταφυλλάκης), Αρναρέλλης (74′ Βασιλόγιαννης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες (75′ Σάστρε), Νάσμπεργκ (58′ λ. τρ. Κουλιεριάκης), Κάργας, Ζοάν Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες (65′ Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (65′ Μουργκ), Κωνσταντέλιας – Νάρεϊ, Ολιβέιρα (75′ Τόμας).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς