23.5 C
Athens

Το Βέλγιο έβαλε «αγγελία» για τον νέο προπονητή και ζητάει συγκεκριμένα προσόντα

Με έναν περίεργο τρόπο αναζητεί τον νέο του προπονητή το Βέλγιο μετά το διαζύγιο με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Η κακή πορεία των Κόκκινων Διαβόλων στο Παγκόσμιο κύπελλο έφερε και το τέλος της συνεργασίας με τον Ισπανό τεχνικό και ήδη έχει ξεκινήσει αναζήτηση για τον νέο προπονητή.

Η οποία πάντως γίνεται με έναν περίεργο τρόπο, καθώς το Βέλγιο εξέδωσε ανακοίνωση που πιο πολύ μοιάζει με αγγελία, ζητώντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά από τους ενδιαφερόμενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με την δημοσίευση της προσφοράς εργασίας, αρχίζουμε σήμερα επίσημα, την διαδικασία επιλογής του νέου ομοσπονδιακού προπονητή. Ακόμη και μετά τον πρόωρο αποκλεισμό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η URBSFA παραμένει πολύ φιλόδοξη για το μέλλον. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν για να συνεχισθούν οι επιτυχίες στο μέλλον. Θα είναι στο χέρι του νέου ομοσπονδιακού προπονητή να τα χρησιμοποιήσει και να μας οδηγήσει σε νέες επιτυχίες. Η URBSFA αναζητά ομοσπονδιακό προπονητή πλήρους απασχόλησης, ο οποίος να ξέρει τι σημαίνει νίκη.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής θα πρέπει, απαραίτητα, να είναι αποφασιστικά φιλόδοξος και να έχει την απαραίτητη διεθνή εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο, γνώσεις και τακτικές ιδέες καθώς και επαρκείς προσωπικές δεξιότητες. Θα είναι ένας νικητής… διαρκείας, με εμπειρία στην διαχείριση παικτών κορυφαίου επιπέδου. Θα ξέρει επίσης πώς να δημιουργεί μια συμπαγή ομάδα και να ενσωματώνει νέους παίκτες.

Η Βελγική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναζητά έναν ειδικό στην τακτική, ο οποίος θα βασίσει τις επιλογές του με βάση τα δεδομένα, την τεχνολογία και τις αντικειμενικές παραμέτρους και θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία και την αθλητική δομή της URBSFA. Οι αιτήσεις θα πρέπει να αποσταλούν έως τις 10 Ιανουαρίου 2023, μετά την οποία θα αρχίσει η διαδικασία επιλογής από την αρμόδια επιτροπή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς