19.9 C
Athens

Qatargate: Νέα έφοδος των βελγικών Αρχών στο Ευρωκοινοβούλιο

Νέα έφοδος των βελγικών Αρχών πραγματοποιήθηκε σήμερα σε γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο Qatargate.

Σύμφωνα με το Politico, οι επιθεωρητές της αστυνομίας εμφανίστηκαν σήμερα στα γραφεία του Στρασβούργου, προκειμένου να ελέγξουν και να εντοπίσουν νέα στοιχεία, με βάση τις πληροφορίες που προέκυψαν μετά τις τελευταίες καταθέσεις.

Οι ερευνητές της αστυνομίας «σφράγισαν» το γραφείο της Μισέλ Ριού, ενός μέλους της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σημειώνεται ότι κατασχέθηκε ένας υπολογιστής που σχετίζεται με έργο αυτής της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντόνιο Παντσέρι ήταν προ ετών επικεφαλής της εν λόγω Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πάνω από 1,5 εκατ. τα μετρητά που κατασχέθηκαν από Καϊλή – Παντσέρι

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά κατασχέθηκε συνολικά από τα σπίτια της Εύας Καϊλή και του πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τη βελγική αστυνομία. Όπως μεταδίδει η Le Soir, στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή βρέθηκαν από την ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία περίπου 600.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι που διατηρούσε στις Βρυξέλλες η Εύα Καϊλή με τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, όπως επίσης και στην κατοχή του πατέρα της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε η Le Soir:

Le Soir: Τουλάχιστον 1,5 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν από τα σπίτια Καϊλή-Παντσέρι-1

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς