22.8 C
Athens

Συγκλόνισε η μητέρα του Άλκη στη βράβευση του Αραούχο: «Στο πρόσωπο σου είδα έναν ακόμη γιο μου»

Η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη συγκλόνισε στη βράβευση του Σέρχιο Αραούχο στα βραβεία ΠΣΑΠΠ και μαζί με τον πατέρα του δολοφονημένου παιδιού συνεχάρησαν τον Αργεντινό για τη συγκινητική του αφιέρωση

Ανατριχιαστικά ήταν τα λόγια της μητέρας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού κατά τη διάρκεια της βράβευσης του Σέρχιο Αραούχο στα βραβεία ΠΣΑΠΠ, με την ίδια να λέει πως στο πρόσωπο του Αργεντινού βλέπει έναν ακόμη γιο της.

Ο επιθετικός της Ένωσης τιμήθηκε στα βραδεία ΠΣΑΠΠ 2022, κερδίζοντας το βραβείο «Fair Play» για τον συγκινητικό πανηγυρισμό που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Άλκη.

Μάλιστα, προέβη σε μία ακόμη εξαιρετική κίνηση καθώς έδωσε το βραβείο του στους γονείς του αδικοχαμένου παιδιού θέλοντας έτσι να τους τιμήσει για ακόμη μία φορά.

Ο επιθετικός της Ένωσης μίλησε αμέσως μετά την παραλαβή του βραβείου του για την κίνηση αυτή και τόνισε: «Εγώ από την πλευρά μου αυτό που έχω να πω ότι οι γονείς μας μου έμαθαν να κουβαλάω κάποιες αξίες. Ήταν μια πολύ κακή στιγμή που έγινε ταυτόχρονα με έναν αγώνα. Όλοι είμαστε αντίπαλοι για 90 λεπτά, αλλά όλοι είμαστε άνθρωποι.

Περίμενα εκείνη τη στιγμή, γιατί είχα στο μυαλό μου να τιμήσω την οικογένεια του Άλκη. Περίμενα οποιαδήποτε στιγμή για να αφιερώσω αυτό το γκολ. Θα ήθελα να δώσω το βραβείο αυτό στους γονείς του Άλκη».

Τον λόγο αμέσως μετά πήραν οι γονείς του Άλκη, με τον πατέρα να ευχαριστεί τον Σέρχιο Αραούχο και τη μητέρα να σπάει καρδιές με τα όσα είπε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πατέρας του Άλκη: «Είναι η πρώτη στιγμή που συναντώ τον κ. Αραούχο. Σας ευχαριστώ όλους. Μας έκανε να συγκινηθούμε με τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης. Αποτελεί φωτεινό παράδειγμα. Ο φανατισμός φέρνει βία. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα. Ένα άθλημα που ενώνει. Να μάθουμε να χειροκροτάμε και τους αθλητές όχι μόνο της δικής μας ομάδας αλλά και των άλλων ομάδων. Πρέπει με τη στάση μας να δείξουμε πως δεν δεχόμαστε στο ποδόσφαιρο άτομα με παραβατικές συμπεριφορές. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά», ενώ η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού πήρε τον λόγο και απευθυνόμενη προς τον επιθετικός της ΑΕΚ είπε: «Στο πρόσωπό σου είδα έναν γιο. Έναν ακόμα γιό μου».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς