19 C
Athens

Ο Ντε Λα Φουέντε άφησε ορθάνοιχτο τα παράθυρο της επιστροφής του Ράμος στην εθνική Ισπανίας

Ορθάνοιχτο άφησε το παράθυρο της επιστροφής του Σέρχιο Ράμος στην εθνική Ισπανίας αλλά και την παραμονή του Σέρχιο Μπουσκέτς ο Ντε λα Φουέντε.

Ο νέος προπονητής της Φούριας Ρόχας αναφέρθηκε στους δύο ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της παρουσίας του και τόνισε πως είναι όλοι καλοδεχούμενοι.

Ο άλλοτε προπονητής των μικρών ομάδων της Ισπανίας που διαδέχθηκε στον πάγκο τον Λουίς Ενρίκε μετά την αποτυχία της χώρας στο Παγκόσμιο κύπελλο, τόνισε επίσης πως θέλει να δημιουργήσει το πνεύμα ενότητας που υπήρχε στην ομάδα το 2010.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλω να δημιουργήσω ξανά το πνεύμα που υπήρχε το 2010 και το αίσθημα της ενότητας. Δεν μου χρειάζονται 48 εκατομμύρια προπονητές αλλά 48 εκατομμύρια παίκτες. Ήμουν παίκτης 15 χρόνια, 13 στην κορυφαία κατηγορία κερδίζοντας τίτλους.

Εδώ και 10 χρόνια συνεργάζομαι με την ισπανική ομοσπονδία και έχω πάρει μέρος σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εάν υπάρχει κάποιος στην Ισπανία που γνωρίζει το παρόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου μας, αυτός είμαι εγώ.

Εάν ο Σέρχιο Ράμος είναι σε καλή κατάσταση θα κληθεί. Όλοι οι παίκτες που είναι σε καλή κατάσταση θα δέχονται κλήσεις. Είμαι χαρούμενος που ο Μπουσκέτς θέλει να συνεχίσει και προφανώς τον υπολογίζω.

Είναι η ιστορία του ποδοσφαίρου μας, όχι μόνο στο παρελθόν αλλά και στο παρόν και στο μέλλον. Έχω τη δυνατότητα να επιλέξω οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, χωρίς όριο ηλικίας, συνεπώς δεν κλείνω την πόρτα σε κάποιον.

Μου αρέσουν τα νέα ταλέντα αλλά και οι βετεράνοι που μας έχουν δώσει πάρα πολλά και θα συνεχίζουν να μας προσφέρουν.

Όταν μού πρότειναν τη θέση, την αποδέχτηκα αμέσως.

Ο Λουίς Ενρίκε έκανε φανταστική δουλειά με αυτή την ομάδα. Εγώ είμαι ένας προπονητής που δίνει ελευθερίες στον παίκτη υπό την προϋπόθεση να τηρείται μία ισορροπία.

Μου αρέσουν για παράδειγμα οι τερματοφύλακες που έχουν τεχνική και αρχίζει από αυτούς το παιχνίδι αλλά πρώτα από όλα θα πρέπει να αποκρούουν.

Δεν είμαστε δεμένοι με μία συγκεκριμένη διάταξη αλλά αντίθετα είμαστε έτοιμοι για αλλαγές όταν χρειαστεί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς