16.2 C
Athens

Ο Φάρος στηρίζει πολλά σε μια νεανική τριπλέτα!

Αποφασισμένος δείχνει ο Φάρος Κερατσινίου να αλλάξει σκεπτικό και να εμπιστευθεί τα νεαρά κορίτσια .Ο σύλλογος προχωρά στην διαμόρφωση ενός ρόστερ που θα συνδυάζει ποιότητα, εμπειρία, και ενθουσιασμό, πιστεύει πολύ σε αυτές και αυτό το νόημα έχει η ανακοίνωση του σωματείου:

«Έτσι εκτός από τις μεταγραφικές προσθήκες, σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού αποτελεί η αξιοποίηση των νεαρών αθλητριών όπως οι Καρακασίδου, Κοντραφούρη και Κοτζαίτση.

Δύο κορίτσια που ξεκίνησαν το μπάσκετ στις ακαδημίες του Φάρου οι 17χρονες Λιλιάνα Καρακασίδου (πόιντ γκαρντ) και Ευαγγελίνα Κοντραφούρη (φόργουορντ) έχοντας ηγετικό ρόλο, οδήγησαν τα προηγούμενα χρόνια μαζί με τις υπόλοιπες συναθλήτριες τους τον σύλλογο σε σημαντικές διακρίσεις στα πρωταθλήματα ΕΣΚΑΝΑ σε Παγκορασίδες, Κορασίδες, Νεάνιδες, ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Κορασίδων και χάλκινο στο Πανελλήνιο Νεανίδων.

Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το χαμηλό προφίλ που διατηρούν εκτός γηπέδου, το οποίο συνδυάζεται με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και ωριμότητα μέσα σε αυτό.

Πέρυσι η Ευτέρπη Κοτζαίτση απόκτημα του συλλόγου από τον Απόλλωνα Πτολεμαΐδας, άλλη μια αξιόλογη νεαρή αθλήτρια, αγωνίστηκε μαζί μας μέχρι το μέσο των πρωταθλημάτων, αλλά ένας τραυματισμός δεν της επέτρεψε να ολοκληρώσει την χρονιά. Τώρα είναι στο στάδιο της αποθεραπείας και θα είναι πανέτοιμη για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Τα τρία αυτά κορίτσια, διεθνείς με τις Εθνικές αναπτυξιακές ομάδες, ήρθε η ώρα να αναλάβουν ρόλο και περισσότερες ευθύνες στην λειτουργία της γυναικείας ομάδας.

Όχι μόνο γιατί είναι ελπιδοφόρες, αλλά γιατί ο χαρακτήρας και η ως τώρα απόδοσή τους, δικαιολογεί μια τέτοια απόφαση.

Γνωρίζουν όμως καλά και οι τρεις, ότι τίποτε δεν θα τους χαριστεί και ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να ωφεληθεί η ομάδα και οι ίδιες, είναι να συνεχίσουν να επιδεικνύουν συνέπεια, εργατικότητα και υπομονή».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς