25.3 C
Athens

Ανακοίνωσε την απόκτηση του Ουρουγουανού Φεντερίκο Τσίνο ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε μια ακόμα μεταγραφική ενίσχυση μετά την απόκτηση του Παναγιώτη Τσιντώτα. Ο Αργεντινός Federico Gino (που προφέρεται Φεντερίκο Χίνο αλλά χάριν… ευφωνίας θα αναφέρεται ως Τσίνο) θα είναι παίκτης των Ηπειρωτών για το επόμενο χρονικό διάστημα, το οποίο ωστόσο είναι ασαφές.

Οι Γιαννιώτες ανακοίνωσαν τον Ουρουγουανό μέσο «για δυο χρόνια», όμως με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν η συμφωνία βάσει κανονισμών θα είναι είτε για ενάμισι ή για δυόμισι χρόνια, άρα κατά πάσα πιθανότητα το συμβόλαιό του θα εκπνεύσει το καλοκαίρι του 2024…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ:

«H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Ουρουγουανό μέσο, Φεντερίκο Τσίνο.

Ο Φεντερίκο Τσίνο γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1993 στο Μέλο της Ουρουγουάης και ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ με την οποία έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της χώρας του το 2014. Μετά από 45 συμμετοχές, ένα γκολ και τρεις ασίστ, πέρασε τον Ατλαντικό για χάρη της ιταλικής Κάρπι το 2015. Μετά από έξι μήνες επέστρεψε στην Ντεφενσόρ από την οποία μεταπήδηση στην Βραζιλία και την ιστορική Κρουζέιρο. Στο Μπέλο Οριζόντε παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2017, έχοντας ένα μικρό διάλειμμα στην Σάντα Κρουζ μετρώντας συνολικά 10 συμμετοχές.

Το 2017 υπέγραψε στην Ολ Μπόις της Αργεντινής την φανέλα της οποίας φόρεσε σε 14 αγώνες πετυχαίνοντας και 2 γκολ. Την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στην Αλντοσίβι όπου ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας. Τον Ιανουάριο του 2021 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Μεξικού με την Σαν Λούις, για να επιστρέψει ξανά στην Αργεντινή και την Αλντοσίβι για το δεύτερο πέρασμα του κλείνοντας τον κύκλο του με 59 συμμετοχές, έξι γκολ και τρεις ασίστ. Τον Ιούνιο του 2002 υπέγραψε στην Πλατένσε από την οποία αποχώρησε πριν λίγες ημέρες.

Ο Φεντερίκο Τσίνο έχει γράψει την δική του ιστορία και με την φανέλα της Εθνικής Ουρουγουάης αφού το 2013 αναδείχθηκε δευτεραθλητής κόσμου με την U23 της «Σελέστε» στην τότε τελική φάση του αντίστοιχου Παγκοσμίου Κυπέλλου που έγινε στην Τουρκία (ηττήθηκε στον τελικό από τη Γαλλία στα πέναλτι)».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς