18.1 C
Athens

Μετά το Παγκόσμιο κύπελλο, το Κατάρ έχει βάλει στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Έχουν πάρει φόρα στο Κατάρ. Μετά το Παγκόσμιο κύπελλο, οι Καταριανοί έχουν θέσει ως μεγάλο στόχο να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036.

Το Μουντιάλ συνεχίζεται και φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του, καθώς έχουν απομείνει μόλις 11 ημέρες πριν τον μεγάλο τελικό (18/12).

Το Κατάρ όμως δεν θέλει να είναι το Παγκόσμιο κύπελλο η μοναδική μεγάλη διοργάνωση που θα έχει φιλοξενηθεί στη χώρα, καθώς σύμφωνα με το Reuters υπάρχει ικανοποίηση για τη μέχρι στιγμής διεξαγωγή τους και αυτό τους δίνει το θάρρος να διεκδικήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036.

Η χώρα της Μέσης Ανατολής το έχει προσπαθήσει ήδη, καθώς είχε ζητήσει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς το 2016 και το 2020 αλλά το αίτημα της απορρίφθηκε και τις δύο φορές.

Ο λόγος ήταν οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα, με την ίδια να ζητάει να μεταφερθούν οι αγώνες στα τέλη Νοεμβρίου όπως ακριβώς γίνεται δηλαδή και με το Παγκόσμιο κύπελλο.

Να θυμίσουμε πως ακολουθούν κατά σειρά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι (2024), στο Λος Άντζελες (2028) και στο Μπρίσμπεϊν (2032).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς