25.1 C
Athens

Μακάμπι Χάιφα: Ο Γκέρσον επισκέφθηκε τον τάφο του παππού του στη Θεσσαλονίκη

Τον τάφο του παππού του στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο 34χρονος ποδοσφαιριστής της Μακάμπι Χάιφα Ράμι Γκέρσον με αφορμή τον ερχομό της ομάδας του στην πόλη για χειμερινή προετοιμασία.

Ο παππούς του ποδοσφαιριστή, Rami Shemla Meir Gershon, ήταν ένας από τους λίγους επιζώντες της κοινότητας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου, όπου πλήθος Εβραίων στάλθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στο Άουσβιτς και άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Απεβίωσε στην ηλικία των 73 ετών, στις 3 Σεπτεμβρίου του 1975.

Ο ποδοσφαιριστής κατά την παρουσία του εκεί ήταν εμφανώς συγκινημένος και πραγματοποίησε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του. Υπενθυμίζεται ότι τη χθεσινή μέρα ο Άρης φιλοξένησε τη Μακάμπι Χάιφα στο Κλεάνθης Βικελίδης, σε ένα παιχνίδι που έληξε 2-2 και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης.

Η Μακάμπι Χάιφα στον αγώνα φορούσε φανέλες που ανέγραφαν: «Εβραϊκό Μουσείο Ολοκαυτώματος, Θεσσαλονίκη», που αναμένεται να υπογραφούν από τους ποδοσφαιριστές της και να πωληθούν. Τα έσοδα και από αυτήν την πράξη θα διατεθούν για την ανέγερση του Μουσείου.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς