17.8 C
Athens

Λουίς Ρουμπιάλες: «Αυτό είναι εισβολή»

Ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας είναι αντίθετος με τα σχέδια της La Liga να διοργανώσει αγώνα πρωταθλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες

Με την ισπανική λίγκα και τα σχέδια της για την διεξαγωγή αγώνα πρωταθλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες τα έβαλε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Λουίς Ρουμπιάλες χαρακτηρίζοντας τα «ως εισβολή σ’ αυτή την χώρα».

Η Τζιρόνα ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τη λίγκα και την Μπαρτσελόνα ώστε να αντιμετωπίσει τους «μπλαουγκράνα» στο Μαϊάμι τον ερχόμενο Ιανουάριο. Από την πλευρά της η Ένωση των Ισπανών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών έχει εκφράσει ήδη την αντίθεση της στη συμφωνία διάρκειας 15 ετών που υπέγραψε η La Liga με την εταιρία Relevent για να προωθήσει το πρωτάθλημα της στην Βόρεια Αμερική.

«Ο Χαβιέρ Τέμπας μίλησε με όλους εκτός από αυτούς που πραγματικά έπρεπε. Αυτή η κίνηση δείχνει έλλειψη σεβασμού και είναι ακατανόητη», υποστήριξε ο Λουίς Ρουμπιάλες για τον ομόλογο του της λίγκας. «Δεν έχω δει το συμβόλαιο κι έτσι δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά θα τονίσω ότι ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, προστατεύει τις εγχώριες διοργανώσεις κι αν κάποιος μεταφέρει κάποια από αυτές αλλού, αυτό σημαίνει εισβολή σ’ αυτή την χώρα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς