17.7 C
Athens

Παρελθόν από την εθνική Γερμανίας ο Μπίρχοφ μετά την παταγώδη αποτυχία στο Μουντιάλ

Η Γερμανία νίκησε με 4-2 την Κόστα Ρίκα στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής στον 5ο όμιλο, αλλά υπολόγιζε χωρίς την… Ιαπωνία, που νικώντας με 2-1 την Ισπανία στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της ως πρώτη.

Οι Γερμανοί πήραν την πτήση για το Βερολίνο, μένοντας εκτός συνέχειας από τη φάση των ομίλων για δεύτερη συνεχή διοργάνωση, μετά τη Ρωσία το 2018.

Ο αποκλεισμός έφερε μεγάλη γκρίνια στους φιλάθλους και η ομοσπονδία της χώρας αναμένεται τις επόμενες ημέρες ν’ αποφασίσει για την παραμονή ή όχι του Χάνσι Φλικ στον πάγκο της «Μάνσαφτ».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρότι έχει συμβόλαιο ως το 2024 και το Euro που θα φιλοξενηθεί στη Γερμανία, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης, ακόμη και παραίτησης, μετά την τελευταία αποτυχία.

Το πρώτο «θύμα» πάντως ήταν ο Όλιβερ Μπίρχοφ.

Ο παλαίμαχος άσος και η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, με το συμβόλαιο του, το οποίο είχε ισχύ έως το 2024, να τερματίζεται πρόωρα.

Ο Μπίρχοφ κατείχε τον ρόλο του διευθυντή των εθνικών ομάδων από το 2018 και δούλευε στην ομοσπονδία από το 2004. Υποψήφιος διάδοχος είναι ο τεχνικός διευθυντής της Χέρτα, Φρέντι Μπόμπιτς.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς