24.2 C
Athens

Ο Νεϊμάρ έπιασε το ρεκόρ των Πελέ και Ρονάλντο και κυνηγάει να σπάσει άλλα δύο!

Με γκολ επέστρεψε από τον τραυματισμό του ο Νεϊμάρ καθώς σκόραρε το δεύτερο τέρμα της Σελεσάο στη νίκη επί της Νότιας Κορέας με 4-1.

Με το γκολ που πέτυχε, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έπιασε τους Πελέ και Ρονάλντο στη λίστα με τις περισσότερες διαφορετικές διοργανώσεις Μουντιάλ που έχουν σκοράρει.

Συγκεκριμένα, ο Πελέ βρίσκεται πρώτος στη λίστα έχοντας σκοράρει σε 4 διαφορετικά Παγκόσμια κύπελλα, ενώ ο Ρονάλντο βρίσκεται λίγο πιο πίσω έχοντας σκοράρει σε τρία. Πλέον σε αυτή τη λίστα βρίσκεται και ο Νεϊμάρ με επίσης τρία, έχοντας σκοράρει στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2014, του 2018 και το φετινό.

Παράλληλα ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε μια ανάσα από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Πελέ που με 77 τέρματα είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βραζιλίας, φτάνοντας τα 76 και έχοντας αφήσει εδώ και καιρό πίσω του τον Ρονάλντο που έχει 62.

Τέλος, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός με το σημερινό του τέρμα έφτασε τα 7 συνολικά σε Παγκόσμια κύπελλα και κυνηγάει να ξεπεράσει πάλι τους Ρονάλντο και Πελέ που έχουν 15 και 12 γκολ αντίστοιχα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς