21.2 C
Athens

Ο Μέσι και οι λοιποί «περιπατητές» στο Μουντιάλ του Κατάρ

Ένα άκρως ενδιαφέρον στατιστικό βγάζει... στη σέντρα όσους ξεχνούν να τρέξουν στο Μουντιάλ του Κατάρ, με τους Λίο Μέσι και Αντουάν Γκριεζμάν να μοιράζονται μία αρνητική πρωτιά, που πάντως εκ του αποτελέσματος δεν δείχνει να τους επηρεάζει

Το Μουντιάλ 2022 που διεξάγεται στη Ντόχα τώρα μπαίνει στην τελική του ευθεία και πέρα από τα ρεκόρ που μας οδηγούν στην αποθέωση των μεγάλων αστέρων της διοργάνωσης, υπάρχουν κι αυτά που τους… εκθέτουν και κυρίως έχουν να κάνουν με το πόσο τρέχουν μερικοί από τους 32+ στα γήπεδα του Κατάρ.

Η «Prime Video» επινόησε σχετικά πρόσφατα, μία νέα στατιστική κατηγορία, που αφορά στους… περιπατητές των γηπέδων.

Και σχετικά με όσα συμβαίνουν στα γήπεδα του Κατάρ, από τους πρώτους σ’ αυτήν την άτυπη κατάταξη, είναι ο Λιονέλ Μέσι, ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι ο κορυφαίος παίκτης της σύγχρονης εποχής, δεν χρειάζεται να τρέχει για να διακριθεί, καθώς είναι σε θέση να κάνει «τα μαγικά του», όποτε θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο «ψύλλος», ο οποίος οδηγεί με το άστρο του την εθνική Αργεντινής και την ερχόμενη Παρασκευή θα ηγηθεί ξανά της Αλμπισελέστε στον προημιτελικό με αντίπαλο την Ολλανδία, έχει κάνει μόλις 4.625 βήματα στην φάση των ομίλων, ενώ ακολουθούν, ο Γκανέζος, Σαλισού με εκατό βήματα λιγότερα και ο Μεξικανός, Ιρβινγκ Λοσάνο με 4.505 βήματα.

Από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παραμένουν στην διεκδίκηση του Μουντιάλ 2022, ο τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας, Τζόρνταν Πίκφορντ, μετρήθηκε να έχει κάνει 4.494 βήματα, ο άσος των Πετεινών, Αντουάν Γκριεζμάν 4.446 και ο τερματοφύλακας, την Ισπανίας, Ουνάϊ Σιμόν, 4.386 βήματα, που πάντως δικαιολογούνται από τη θέση και τον χώρο ευθύνης του που περιορίζεται μέσα στο «κουτί» της μικρής περιοχής.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς