19.1 C
Athens

Ο Ολυμπιακός ψάχνει την 9η σερί του νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό με φόντο το πλεονέκτημα έδρας

Ο Ολυμπιακός αναζητά την ένατη σερί του νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό του, που αν ηττηθεί ξανά στο ΣΕΦ τότε θα χάσει από νωρίς τη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας με φόντο τους τελικούς στην Basket League

Ώρα για το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» στη φετινή σεζόν της Basket League.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (5/12, 19:15) στο «καμίνι» του ΣΕΦ με φόντο την 9η σερί του νίκη με αντίπαλους τους Πράσινους αλλά και το… πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς της Α1 από τις αρχές του Δεκέμβρη.

Κι αυτό γιατί το «τριφύλλι» μετράει ήδη μία ήττα από τον Άρη (όπως και πέρυσι) στην αρχή της σεζόν και με νέα απώλεια βαθμών στο ΣΕΦ το απόγευμα της Δευτέρας θα μείνει αρκετά πίσω από πολύ νωρίς στη σεζόν, σε ό,τι αφορά το πλεονέκτημα έδρας για την τελική φάση των playoffs.

Oι δύο «αιώνιοι» θα τεθούν αντιμέτωποι για 2η φορά την τρέχουσα σεζόν, καθώς προηγήθηκε η «μάχη» τους στον τελικό του Σούπερ Καπ, με την ομάδα του Πειραιά να φτάνει άνετα στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς, επικρατώντας με 67-52, στη Ρόδο.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα μετρά οκτώ διαδοχικές νίκες επί των Πρασίνων σε Ελλάδα και Ευρώπη και αναζητά την ένατη, καθώς πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με 3-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο είχε νικήσει και μέσα στο ΟΑΚΑ για την Basket League, πανηγύρισε δύο νίκες εντός και εκτός στη Euroleague, κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, για να έρθει και το Super Cup στις 2 Οκτωβρίου 2022.

Η τελευταία φορά που οι Πράσινοι κατάφεραν να νικήσουν τον Ολυμπιακό ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2021, στο ΣΕΦ, ξανά για την 8η αγωνιστική της Basket League.

Τζάμπολ στις 19:15 στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με διαιτητές τους Πιτσίλκα, Καρδάρη και Θεονά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς