25.3 C
Athens

Αγγλία – Σενεγάλη 3-0: Έριξε τριάρα και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα κόντρα στον Εμπαπέ

Με μαέστρο τον αέρινο Μπέλιγχαμ που καταθέτει τα διαπιστευτήριά του διαρκώς στο φετινό Μουντιάλ, η Αγγλία καθάρισε τη Σενεγάλη κι έκλεισε το ραντεβού με τη Γαλλία για τη φάση των «8»

Το μεγάλο ραντεβού για τα προημιτελικά απέναντι στη Γαλλία το έκλεισε η Αγγλία: Πατώντας το γκάζι για όσο χρειάζεται, η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ καθάρισε με 3-0 τη Σενεγάλη η οποία αποχαιρετά το Μουντιάλ με ένα μεγάλο «τι θα γινόταν αν» που αφορά σε ενδεχόμενη παρουσία του μεγάλου απόντα Σαντιό Μανέ.

Η κάτοχος του Κόπα Άφρικα προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική αλλά δεν είχε καθόλου καθαρό μυαλό όταν έμεινε πίσω στο σκορ και κατέρρευσε με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει ξανά στους «16» τη διοργάνωση όπως και το 2018 στη Ρωσία. Από την άλλη η Αγγλία επιβεβαίωσε την παράδοση που τη θέλει να μην ηττάται ποτέ από αφρικανική ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο και τσέκαρε το εισιτήριο για τους «8».

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα του Αλιού Σισέ για τουλάχιστον 35′ ήταν εκείνη που είχε τόσο τον έλεγχο του αγώνα όσο και τις ευκαιρίες για να προηγηθεί. Ο Μαγκουάιρ δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη και ο Ισμαΐλα Σαρ ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα των Άγγλων οι οποίοι γλίτωσαν σε δύο περιπτώσεις και στην κορυφαία του 32ου λεπτού όταν ο Πίκφορντ με το ένα χέρι σταμάτησε τον Ντιά που βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από πλάγια θέση.

Η Αγγλία προηγήθηκε κόντρα στη Σενεγάλη κόντρα στη ροή του αγώνα και στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε με ωραίες συνεργασίες και καλή κυκλοφορία της μπάλας από τα αριστερά.

Ο Μπέλιγχαμ έκανε την κάθετη κίνηση από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο ύψος του πέναλτι για τον Χέντερσον που έπιασε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μεντί για το 0-1 στο 38′.

Και δεν σταμάτησε εκεί αφού η Σενεγάλη κατέρρευσε πλήρως κι ως εκ τούτου δέχθηκε γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους από τον Χάρι Κέιν.

Ο Μπέλιγχαμ με μια φανταστική μπαλιά ξεδίπλωσε την αντεπίθεση που έφερε τον Φόντεν στα αριστερά σε θέση να μοιράσει στον Κέιν που πλάσαρε εύστοχα τον Μεντί για το 2-0 πανηγυρίζοντας το 52ο γκολ του με τα χρώματα της εθνικής του ομάδας.

Η τριπλή αλλαγή δεν διαφοροποίησε την κατάσταση για τους Αφρικανούς που σταμάτησαν να κρατούν μπάλα και να είναι οργανωμένοι αμυντικά κάτι που φάνηκε και στη φάση του 57ου λεπτού όπου δέχθηκαν το τρίτο γκολ.

Ο Φόντεν από τα αριστερά έκανε ωραίο γύρισμα στην περιοχή για τον Σάκα που με σκαφτό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μεντί για το 3-0.

Η Αγγλία διαχειρίστηκε υποδειγματικά το υπέρ της προβάδισμα παρότι δεν έφτιαξε άλλες καθαρές ευκαιρίες για ένα τέταρτο γκολ. Οι αλλαγές του Σάουθγκεϊτ φρέσκαραν το σύνολο στον αγωνιστικό χώρο και πήραν ανάσες παίκτες που θα χρειαστούν απαραίτητα απέναντι στη Γαλλία το Σάββατο.

ΑΓΓΛΙΑ (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Σο, Μαγκουάιρ, Στόουνς (76′ Ντάιερ), Γουόκερ, Χέντερσον (82′ Φίλιπς), Ράις, Μπέλιγχαμ (76′ Μάουντ), Σάκα (65′ Ράσφορντ), Κέιν, Φόντεν (65′ Γκρίλις).

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Σισέ): Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς (84′ Μπαλό-Τουρέ), Σις (46′ Παπέ Γκουεγέ), Ν. Μεντί, Ντιατά (46′ Παπέ Ματάρ Σαρ), Ι. Εντιαγέ (46′ Ντιένγκ), Ι. Σαρ, Ντιά (72′ Ντιεντιού)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς