14.4 C
Athens

Άρης – Μακάμπι Χάιφα 2-2: Ο Ντουκουρέ επέστρεψε με απίθανο γκολ, τα κενά στην άμυνα παραμένουν

Ο Άρης έσωσε στο τέλος την ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα και σε ένα φιλικό υψηλού επιπέδου έδειξε καλά στοιχεία στο μεσοεπιθετικό κομμάτι αλλά την ίδια αμυντική αφέλεια στα μετόπισθεν - Στα πολύ θετικά η επιστροφή του Ντουκουρέ με τρομερό γκολ μετά από 3,5 μήνες στα «πιτς» λόγω τραυματισμού

Σε ένα φιλικό με αντίπαλο επιπέδου Champions League, ο Άρης ήρθε ισόπαλος (2-2) με τη Μακάμπι Χάιφα, με τον Άλαν Πάρντιου να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα με φόντο την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα.

Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και μετά τις μαζεμένες αλλαγές των Ισραηλινών βρήκαν δύο τέρματα στο φινάλε, με τον Ντουκουρέ να επιστρέφει στη δράση μετά από 3,5 μήνες με ένα υπέροχο τέρμα και τον MVP Πάλμα να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στην διακοπή διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα από την άσπρη βούλα στις καθυστερήσεις.

Οι Κίτρινοι πλήρωσαν για άλλη μία φορά την «μαύρη τρύπα» στην άμυνά τους (παρατάχθηκαν για δεύτερη φορά επί Πάρντιου με τριάδα στα στόπερ), που σε μεγάλο βαθμό τους έχει πληγώσει και στα παιχνίδια του πρώτου γύρου στη Super League, ενώ στην επίθεση ο ορεξάτος Πάλμα δεν αρκούσε στο πρώτο ημίχρονο καθώς δεν είχε τις βοήθειες που χρειαζόταν από τους Γκρέι και Έντουιν Ροντρίγκες, με τον συμπατριώτη του από την Ονδούρα να πραγματοποιεί το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα όντας φανερά εκτός ρυθμού.

Στις περιπτώσεις που ο Πάλμα κατάφερε να ολοκληρώσει τελική ενέργεια είδε την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να σταματάει δύο φορές στο δοκάρι της εστίας των Ισραηλινών, που με τη μεγαλύτερη εμπειρία και κλάση τους κυρίως στην μεσοεπιθετική γραμμή πήραν σαφές προβάδισμα για τη νίκη από το πρώτο 45λεπτο με γκολ των Πιερό και Τσιμπότα χρησιμοποιώντας συνολικά 19 ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, ο Άρης κρατούσε τα καλύτερα για το τέλος και με πρωταγωνιστές τους Ντουκουρέ και Πάλμα έφερε το ματς στα ίσια, κάτι που ήταν και το δίκαιο βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα.

Έτσι ξεκίνησε το ματς ο Άρης: Σιαμπάνης – Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Καμάτσο, Μαζικού, Νταμπό, Ματέο, Ροντρίγκες- Γκρέι, Πάλμα

Στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή αλλά σε μία ανυποψίαστη στιγμή και από ένα δώρο της άμυνας σε κακή συνεννόηση του Πίρσμαν με τον Μπράμπετς ήρθε το 0-1 για τη Μακάμπι, με σκόρερ τον «killer» Πιερό, που δεν αφήνει τέτοια λάθη ανεκμετάλλευτα.

Οι Κίτρινοι ισορρόπησαν κάπως την κατάσταση στη συνέχεια, προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από τις πτέρυγες αλλά στις δύο περιπτώσεις που έφτασαν κοντά στο γκολ, τη μία τους σταμάτησε το δοκάρι στο φάουλ του Πάλμα και την δεύτερη η… δυστοκία των Γκρέι και Ματέο Γκαρσία που έχασαν ανεπανάληπτη τριπλή ευκαιρία με τον Μασπάτι να σώζει την εστία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η «μαύρη τρύπα» της άμυνας παρέμενε ανοιχτή, η διάταξη (3-5-2) δεν άλλαξε σε φάση άμυνας και με τον Σιαμπάνη να αποχωρεί λόγω ενοχλήσεων ο Άρης έγινε ακόμα πιο ευάλωτος στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα κάθε επιθετική ενέργεια της Μακάμπι να «μυρίζει» γκολ.

Κάπως έτσι ήρθε και το 0-2 με τον Τσιμπότα να νικά τον Κουέστα με πλασέ και να βάζει ακόμη πιο δύσκολα στους γηπεδούχους, που πάντως βρήκαν την αντίδραση που έψαχναν και άξιζαν χάρη στην γκολάρα του… μέχρι πρότινος «φευγάτου» Σέιχ Ντουκουρέ που ξαναπάτησε χορτάρι μετά από 3,5 μήνες και την σοβαρή ζημιά του στο γόνατο, αλλά και το πείσμα του Λουίς Πάλμα, ο οποίος ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Ιτούρμπε για το τελικό 2-2.

Φιλικό με χρήσιμα συμπεράσματα για τον Άρη, που έχει αρκετά να διορθώσει στο αμυντικό του κομμάτι και «φωνάζει» για ενίσχυση στα χαφ και στη θέση του φορ.

Έτσι αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες:

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Σιαμπάνης (66′ Κουέστα)- Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν – Καμάτσο (78′ Μαρμαρίδης), Μαζικού (83′ Παναγιίδης), Νταμπό (82′ Σγούρος), Ματέο (73′ Ντουκουρέ), Ροντρίγκες (67′ Γκαρθία) – Πάλμα, Γκρέι (63′ Ιτούρμπε)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ (Μπαράκ Μπακχάρ): Μασπάτι, Σεκ, Γκέρσον, Μέιρ, Κορνούντ, Μοχάμεντ, Φανί, Τσέρι, Τσιμπότα, Ατζίλι, Πιερό.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Αράντ, Γκόλντμπεργκ, Ελιγιάχου, Μενάχεμ, Λεβί, Νταβίντ, Ρουκάβτσι, Σιμόν, Γιάριν, Λάι

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς