16.7 C
Athens

ΑΕΚ – Σερένγκ 2-0: Νίκη στο πρώτο φιλικό με… ξύλο, ανησυχία για Τζαβέλλα και θετικό Φερνάντες (vid)

Σε ένα ματς με αρκετή ένταση που μόνο… φιλικού χαρακτήρα δεν ήταν, η ΑΕΚ επικράτησε με σχετική άνεση (2-0) της ουραγού του βέλγικου πρωταθλήματος, Σερένγκ.

Στο πρώτο και μοναδικό της φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους η ΑΕΚ χρειάστηκε μόλις ένα 20λεπτο (το πρώτο του αγώνα) για να καθαρίσει τη νίκη χάρη σε τέρματα των Αραούχο και Μήτογλου.

Τόσο ο Αργεντινός επιθετικός όσο και ο Έλληνας στόπερ είχαν εύκολο έργο από κοντά και ήταν αυτοί που πέτυχαν τα μοναδικά τέρματα της αναμέτρησης χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Αλμέιδα, ο οποίος ήταν έξαλλος με τον διαιτητή.

ΤΟ 1-0 ΤΟΥ ΑΡΑΟΥΧΟ

ΤΟ 2-0 ΤΟΥ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Μεγάλη κλίμακα έντασης ξέσπασε ανάμεσα στους παίκτες της ΑΕΚ και της Σερένγκ κατά τη διάρκεια μίας όχι και τόσο φιλικής αναμέτρησης, όπως αποδείχθηκε, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και με το σκορ στο 2-0.

Αφορμή αποτέλεσε ένα σκληρό μαρκάρισμα του Αραούχο στον χώρο του κέντρου, με τους παίκτες της βελγικής ομάδας να ξεσπούν και να του επιτίθονται με αυτούς της Ένωσης να αντιδρούν, μέχρι να επέμβουν οι ψυχραιμότεροι.

Βέβαια, η κατάσταση συνέχισε να μυρίζει μπαρούτι όταν μέχρι και ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, ήταν σε έξαλλη κατάσταση και λίγο έλειψε να ορμήσει στον διαιτητή του αγώνα, ο οποίος τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα και αν δεν ήταν οι Αραούχο και Φερνάντες για να τον ηρεμήσουν μάλλον θα τον είχε αποβάλει. Κι όλα αυτά σε φιλικό!

Θετικά μηνύματα από τον δραστήριο Πάολο Φερνάντες στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ανησυχία για την κατάσταση του Τζαβέλλα που έγινε αλλαγή στην αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στην γάμπα.

ΑΕΚ – ΣΕΡΕΝΓΚ 2-0

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης (46′ Στάνκοβιτς), Ρότα (65′ Ραντόνια), Μουκουντί (46′ Τζαβέλλας, 65′ Ντάικο), Μήτογλου, Σιντιμπέ (65′ Παρράς), Γιόνσον (65′ Μουστακόπουλος), Μάνταλος, Φράνσον, Φερνάντες (65′ Κοσίδης), Αραούχο, Γκαρσία (46′ Φαν Βερτ).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς