19.2 C
Athens

Το δυνατό δεύτερο φιλικό τεστ του Ολυμπιακού κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης του αναγεννημένου Ζινκερνάγκελ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Ισπανία τη βελγική ομάδα του άκρως επιδραστικού Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, ο οποίος έχει νούμερα που δεν έχει καταγράψει κανένας εξτρέμ από το ρόστερ των Ερυθρολεύκων μέχρι τώρα στη σεζόν

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (4/12, 16:00, Cosmote Sport) τη Σταντάρ Λιέγης στο δεύτερο και τελευταίο φιλικό της χειμερινής του προετοιμασίας επί ισπανικού εδάφους.

Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τη βέλγικη ομάδα στην οποία αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, που από τον Σεπτέμβρη και μετά είναι λες και έχει μεταμορφωθεί σε άλλο παίκτη όντας από τους πιο καταλυτικούς της Σταντάρ μέχρι τώρα στη σεζόν.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα συμπεριφερθεί κόντρα στην ομάδα που έχει τα δικαιώματά του, ώστε να αποδείξει στον Μίτσελ (που δεν τον πρόλαβε στην ομάδα) ότι αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία στο Λιμάνι.

Ο Ζινκερνάγκελ σκόραρε το τρίτο του γκολ με τη Σταντάρ στο ντέρμπι με την Άντερλεχτ (vid)

Πάντως οι μέχρι τώρα αριθμοί του στο Βέλγιο δείχνουν σε μεγάλο βαθμό το πόσο επιδραστικός είναι για το παιχνίδι της Σταντάρ Λιέγης μετρώντας ήδη: 4 γκολ, 22% σε εμπλοκή στα τέρματα της ομάδας του, 1,8 σουτ στον στόχο ανά παιχνίδι, 2/5 γκολ μέσα από το «κουτί», 43,6 ενέργειες με την μπάλα κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι, 1 key pass, 79% στην ακρίβεια μεταβιβάσεων και 2/3 πετυχημένες ντρίμπλες.

Την ίδια ώρα ο Μίτσελ περιμένει να δει τους Φορτούνη και Χάμες ακόμα και στην ίδια ενδεκάδα, με τον Κολομβιανό αστέρα να είναι ξανά διαθέσιμος μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε, αλλά και τον Κασάμι στον χώρο του κέντρου, με τον Ελβετό να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις μέχρι τώρα στην προετοιμασία.

Εκτός παραμένουν οι Μπα και Λάιντνερ, ενώ η συμμετοχή του Μαρσέλο θα κριθεί την τελευταία στιγμή, αν και ο Βραζιλιάνος έχει επιστρέψει από το Σάββατο (3/12) σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς