21.6 C
Athens

Αργεντινή – Αυστραλία 2-1: Με ήρωα Μαρτίνες και ηγέτη τον Μέσι η Αλμπισελέστε προκρίθηκε με άγχος στους «8»

Η Αργεντινή έπαιξε με την φωτιά κόντρα στα καγκουρό που λίγο έλειψε να μοιράσουν εμφράγματα στο φινάλε, αλλά ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έκανε την απόκρουση της ζωής του και σε συνδυασμό με το ιστορικό γκολ του Μέσι στο 1000ο του παιχνίδι έστειλε την Αλμπισελέστε στα προημιτελικά κόντρα στην Ολλανδία

Ο μαγικός Λίο Μέσι τα… χίλιασε με ρεκόρ και μία μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τέταρτη φορά στην πέμπτη του συμμετοχή σε Μουντιάλ!

Ο ιστορικός «Pulga» πήρε ξανά από το χέρι την Αργεντινή που έκανε τα εύκολα… δύσκολα στο τέλος, αλλά δεν το πλήρωσε χάρη κυρίως στην αυτοθυσία των Λισάντρο και Εμιλιάνο Μαρτίνες σε δύο φάσεις που οι μαχητικοί Αυστραλοί άγγιξαν την ισοφάριση αλλά και στα μαγικά πόδια του Μέσι που πέτυχε το πρώτο του γκολ σε νοκ-άουτ αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΕΣΙ







Τρομερό φινάλε, με τον νεαρό Γουόλ να χάνει μία ασύλληπτη ευκαιρία στην τελευταία φάση του αγώνα ή μάλλον καλύτερα τον Εμιλιάνο Μαρτίνες να του λέει «όχι» και να επαναφέρει τις καρδιές συμπαικτών και Αργεντίνων οπαδών στη θέση τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΑΣΗ… ΠΟΥ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΕΣ







Τελικώς, η Αργεντινή με άγχος και έναν απρόσμενο ήρωα προκρίθηκε ξανά στα προημιτελικά μετά το κενό του 2018 στη Ρωσία και θα έρθει αντιμέτωπη με την Ολλανδία του Φαν Χάαλ που νωρίτερα πέταξε εκτός συνέχειας τις ΗΠΑ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ποιος άλλος; Ο Μέσι, ο ποδοσφαιρικός θεός της Αργεντινής στη σημερινή εποχή είναι αυτός που έδωσε ξανά τη λύση και έβαλε μπροστά στο σκορ την Αλμπισελέστε στο ματς της φάσης των «16» με την Αυστραλία, όσο το ματς κυλούσε με τα «κουλούρια» για το πρώτο ημίχρονο.

Με ένα πανέξυπνο πλασέ που πέρασε κάτω από τα πόδια του αμυντικού και αιφνιδίασε τον Ράιαν ο «ψύλλος» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου πέτυχε το πρώτο του τέρμα σε αγώνα για τη νοκ-άουτ φάση του Μουντιάλ και το πανηγύρισε δεόντως με φόντο τα προημιτελικά στο Κατάρ.

Ο Μέσι έκανε την αρχή με ένα μαγικό πλασέ που τον έκανε διπλά χαρούμενο, καθώς στο 1000ο ματς της σπουδαίας καριέρας του πέτυχε το πρώτο του γκολ σε φάση νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ξεπέρασε τον αείμνηστο Ντιέγκο Μαραντόνα σε τέρματα στο Μουντιάλ με 8, και στη συνέχεια τα καγκουρό και πιο συγκεκριμένα ο γκολκίπερ τους, Ράιαν, έκαναν όλη την δουλειά για το 2-0 της Αλμπισελέστε με σκόρερ τον φορμαρισμένο Άλβαρες.

Τεράστια γκάφα από τον πολύπειρο τερματοφύλακα της Αυστραλίας, ο Ντε Πολ έκανε το «σκριν» σε νόμιμα πλαίσια, ο Άλβαρες ήταν στο σημείο που έπρεπε και η Αργεντινή τελείωσε από νωρίς την υπόθεση πρόκριση. Ή τουλάχιστον έτσι πίστευε…

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί «σβηστά» στο 2-0 με την Αλμπισελέστε να έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης και του ρυθμού ήρθε ένα (αυτο)γκολ από το πουθενά να βάλει φωτιά στο ματς και να δώσει ελπίδα στους Αυστραλούς.







Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες που ακολούθησαν λίγο έλειψε να αλλάξουν τα πάντα για το εισιτήριο της πρόκρισης, τουλάχιστον στην κανονική διάρκεια του αγώνα, αλλά οι δύο Μαρτίνες (Λισάντρο και Εμιλιάνο) είχαν αντίθετη γνώμη και με δύο εξαιρετικές και σωτήριες επεμβάσεις τους έδωσαν ξανά πνοή στην ομάδα τους και διέλυσαν τα όνειρα των Αυστραλών, που πήγαν να το ζήσουν όπως το 2006.







ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2-1

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Σάββατο 3/12

Ολλανδία – ΗΠΑ 3-1 (10′ Ντεπάι, 45+1′, 81′ Ντούμφρις / 76′ Ράιτ







Αργεντινή – Αυστραλία 2-1 (35′ Μέσι, 57′ Άλβαρες / 77′ αυτογκ. Έντσο Φερνάντες)






Κυριακή 4/12

Γαλλία – Πολωνία 17:00, ΑΝΤ1

Αγγλία – Σενεγάλη 21:00, ΑΝΤ1

Δευτέρα 5/12

Ιαπωνία – Κροατία 17:00, ΑΝΤ1

Βραζιλία – Νότια Κορέα 21:00, ΑΝΤ1

Τρίτη 6/12

Μαρόκο – Ισπανία 17:00, ΑΝΤ1

Πορτογαλία – Ελβετία 21:00, ΑΝΤ1

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς