21.8 C
Athens

Έφτασε τα 1000 ματς καριέρας ο Λιονέλ Μέσι, τα σπουδαία επιτεύγματα και οι «κατάρες»… που είναι για να σπάνε

Πλέον μένει να δούμε αν ο σπουδαίος Λιονέλ Μέσι ξεπεράσει τον κορυφαίο Χαβιέρ Ζανέτι, που είναι ο πρώτος Αργεντινός ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές με 1.100

Ιστορικό είναι το παιχνίδι κόντρα στην Αυστραλία για τον Λιονέλ Μέσι.

Οι Αργεντινοί καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Αυστραλίας στους «16» του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Πέρα από τον στόχο της νίκης και της πρόκρισης, για τον σούπερ σταρ της μπάλας δεν είναι ένα απλό παιχνίδι καθώς με τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση φτάνει τα 1000 παιχνίδια καριέρας.

Φυσικά τα περισσότερα παιχνίδια τα έχει αγωνιστεί φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα (778) ακολουθεί φυσικά η εθνική Αργεντινής (169 μαζί με το σημερινό), ενώ με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν έχει καταγράψει 63 συμμετοχές.

Με τους Καταλανούς μετράει και τα περισσότερα τέρματα όπως είναι λογικό (672), με τη φανέλα της Παρί έχει σκοράρει 23 φορές, ενώ με την Αλμπισελέστε 93.

Το σημερινό παιχνίδι πέρα από ιστορικό και συγκινητικό χαρακτήρα, είναι ένα μεγάλο κρας τεστ για τον Μέσι καθώς ψάχνει το πρώτο του γκολ σε νοκ άουτ φάση Παγκοσμίου κυπέλλου (μέχρι και σήμερα έχει σκοράρει μόνο σε ματς ομίλων).

Ακόμη ένα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι πως ο αριθμός των γκολ και των ασίστ του Μέσι ξεπερνάνε τα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί. Όπως προαναφέραμε έχει πετύχει 778 τέρματα, ενώ οι ασίστ του είναι 338. Σύνολο 1.126 λοιπόν σε 1000 παιχνίδια για τον τεράστιο Pulga.

Πλέον, μένει να δούμε αν ο Λιονέλ Μέσι ξεπεράσει τον κορυφαίο Χαβιέρ Ζανέτι, που είναι ο πρώτος Αργεντινός ποδοσφαιριστής σε συμμετοχές (1.100).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς