17 C
Athens

Ολλανδία – ΗΠΑ 3-1: Ο τρομερός Ντούμφρις έστειλε τους Οράνιε στα προημιτελικά μετά από 8 χρόνια! (vid)

Η Ολλανδία έκανε τα απολύτως απαραίτητα κόντρα στις ΗΠΑ που αντιστάθηκαν όσο μπορούσαν και εξασφάλισε με σχετική άνεση το εισιτήριο για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου για έβδομη φορά στην ιστορία της - Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντούμφρις με δύο ασίστ και το γκολ «μαχαιριά» στο τέλος

Με έναν απρόσμενο ήρωα που ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα από το Euro του 2021, η Ολλανδία έκαμψε με ιδρώτα αλλά και τρομερή αποτελεσματικότητα την αντίσταση των μαχητικών Αμερικανών που κυνήγησαν την υπέρβαση αλλά σε αντίθεση με τους Οράνιε δεν έκαναν γκολ τις μεγάλες ευκαιρίες τους κι έμεινα με το «θέλω».

Ο Ντένζελ Ντούμφρις ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με δύο ασίστ και ένα γκολ, με το οποίο μάλιστα η ομάδα του Φαν Χάαλ σφράγισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, επιστρέφοντας σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης έπειτα από 8 χρόνια και το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία. Τότε είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά από την Αργεντινή του Μέσι και τώρα την περιμένει για εκδίκηση στους «8», εφόσον η Αλμπισελέστε επιβεβαιώσει κι αυτή τον ρόλο του φαβορί και αφήσει εκτός συνέχειας την Αυστραλία.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΦΡΙΣ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ






Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι θα δούμε ένα ντέρμπι με τα όλα του στα τελευταία λεπτά, ήρθε ο Ντούμφρις να διαλύσει οριστικά τις ελπίδες των Αμερικανών για πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και με ένα δικό του γκολ (μετά από δύο ασίστ στα προηγούμενα) απάντησε άμεσα στο γκολ-λαχείο του Ράις που προσωρινά είχε μειώσει σε 2-1.

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΑΪΣ






Δύο στα τρία για τους Ολλανδούς στο πρώτο ημίχρονο!

Μετά από μόλις τρεις τελικές στην εστία οι Οράνιε τιμώρησαν και το παραμικρό λάθος στην άμυνα των Αμερικανών και με κοινό παρονομαστή τον Ντούμφρις έφυγαν για τα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων.

Την αρχή έκανε ο Ντεπάι με ωραίο συρτό σουτ μόλις στο 10ο λεπτό έπειτα από έξοχη ομαδική προσπάθεια, για να έρθει ο Μπλιντ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45+1′) να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από νέα ασίστ του Ντούμφρις δίνοντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους Οράνιε.

ΤΟ 1-0 ΜΕ ΝΤΕΠΑΪ






ΤΟ 2-0 ΜΕ ΜΠΛΙΝΤ






Οι Αμερικανοί είχαν μεγάλη ευκαιρία πριν προηγηθούν όλα τα παραπάνω να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα του αγώνα και κατά συνέπεια του εισιτηρίου της πρόκρισης, αλλά ο Πούλισικ αστόχησε σε θέση τετ α τετ μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Νόπερτ να τον νικά και τα υπόλοιπα να είναι ιστορία.






Οι ΗΠΑ το πάλεψαν αλλά είδαν τον Ντούμφρις να τους διαλύει τα όνειρα μετά το τυχερό αλλά δίκαιο, βάσει της εικόνας του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, 2-0 του Ραϊς και αποχαιρετούν το Κατάρ με το κεφάλι ψηλά και με πολλά μαθήματα στην πλάτη ενόψει του επόμενου Μουντιάλ που θα φιλοξενήσουν, μαζί με Καναδά και Μεξικό το καλοκαίρι του 2026.






ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΗΠΑ 3-1

ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Σάββατο 3/12

Ολλανδία – ΗΠΑ 3-1 (10′ Ντεπάι, 45+1′, 81′ Ντούμφρις / 76′ Ράιτ

Αργεντινή – Αυστραλία 21:00, ΑΝΤ1

Κυριακή 4/12

Γαλλία – Πολωνία 17:00, ΑΝΤ1

Αγγλία – Σενεγάλη 21:00, ΑΝΤ1

Δευτέρα 5/12

Ιαπωνία – Κροατία 17:00, ΑΝΤ1

Βραζιλία – Νότια Κορέα 21:00, ΑΝΤ1

Τρίτη 6/12

Μαρόκο – Ισπανία 17:00, ΑΝΤ1

Πορτογαλία – Ελβετία 21:00, ΑΝΤ1

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς