21.3 C
Athens

Ο μαγικός Ίνμπομ Χουάνγκ σπάει τα κοντέρ με τις πάσες του στο Μουντιάλ

Ο Κορεάτης μέσος έκανε πάταγο στη φάση των ομίλων και η επίδρασή του στο επιθετικό κομμάτι τον έβαλε σε μια κλειστή λίστα με χαφ που αγωνίζονται σε μεγάλα πρωταθλήματα

Ως κορυφαίο Ασιάτη κεντρικό μέσο χαρακτηρίζουν τα Μέσα στην Ανατολή τον Ίνμπομ Χουάνγκ μετά την ιστορική πρόκριση της Νότιας Κορέας στους «16» του Μουντιάλ.

Ο μέσος του Ολυμπιακού έχει αυξήσει κατακόρυφα τις μετοχές του στη διοργάνωση όχι μόνο για την πρόκριση της ομάδας του αλλά και για τις δικές του εμφανίσεις. Η Opta με γράφημα εξήγησε πόσο σπουδαία ήταν η συμβολή του Χουάνγκ στην πρόκριση της Κορέας καθώς παρουσίασε τις 89 πάσες που επιχείρησε (με ποσοστό επιτυχίας στο 69%) στο τρίτο μισό του γηπέδου όπου πραγματοποιούσε επιθέσεις η ομάδα του.

Είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες πάσες σε όλη τη φάση των ομίλων πίσω μόνο από τους Πέδρι (100) και Ροντρίγκο Ντε Πολ (97) της Ισπανίας και της Αργεντινής αντίστοιχα.

Ουσιαστικά είχε περίπου κατά μέσο όρο 30 (!) ανά παιχνίδι που ασφαλώς αποτελεί ρεκόρ και επιβεβαιώνει πως ο χαφ του Ολυμπιακού είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος για τα πλάνα του Πάουλο Μπέντο ο οποίος τον κράτησε μέσα και στα τρία παιχνίδια της ομάδας του.

Είναι μοναδική η εξέλιξη που έχει στο παιχνίδι του ο 26χρονος μέσος και είναι βέβαιο πως ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του τρίβουν τα χέρια τους με τα όσα έχουν δει και θα δουν στον δεύτερο γύρο από τον Κορεάτη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς