25.9 C
Athens

Ώρα θαυμάτων στο WNBA με τελικό Σιάτλ – Ουάσιγκτον -The winner takes it all

Μερικές από τις πιο συναρπαστικές σειρές ημιτελικών στην ιστορία του WNBA είχαμε φέτος και ρεκόρ 3-2 Σιάτλ Στορμ και Ουάσιγκτον Μίστικς πέρασαν στους τελικούς των play off που ξεκινούν αργά σήμερα το βράδυ ξημερώματα Σαββάτου (04.00). Ένας τελικός γεμάτος αστέρια με Μπριάνα Στούαρτ, Έλενα Ντέλε Ντόνε, Σου Μπερντ, Κρίστι Τόλιβερ και άλλες πολλές που αξίζει τον κόπο να ξενυχτίσουν κάποιοι για να τον δουν!

Καθοδηγούμενες από μια εκπληκτική Σου Μπερντ (22π. οι 14 στο τελευταίο δεκάλεπτο, με σπασμένη μύτη) οι Στορμ έκαναν την ανατροπή και νίκησαν τις Φίνιξ Μέρκιουρι 94-84 κάνοντας το 3-2. Οι Μίστικς είχαν μειονέκτημα έδρας αλλά άλωσαν τις Ντριμ μέσα στην Ατλάντα 86-81 πραγματοποιώντας το όνειρο της πρώτης πρόκρισης στην ιστορία τους σε τελικό. Μορφές η Έλενα ΝτελεΝτόνε και η Κρίστι Τόλιβερ. Το Σιάτλ παρούσης της Σου Μπερντ είχε γράψει ιστορία με την φοβερή Aυστραλή Λορίν Τζάκσον (στα χνάρια της η σπουδαία Μπριάνα Στούαρτ) το 2004 και το 2010 και θέλει τώρα τον τρίτο τίτλο WNBA.

Μια σειρά τελικών που θα αφήσουν εποχή με τις κατά τεκμήριο πιο ισχυρές ομάδες, χωρίς μάλιστα τις περσινές πρωταθλήτριες Μινεσότα Λινξ των Μάγια Μουρ και Σίλβια Φάουλς , τις περσινές φιναλίστ Λος Άντζελες Σπαρκς των Ν. Ογκβούμικε και Πάρκερ και τις σπουδαίες Φίνιξ Μέρκιουρι των Ταουράσι Γκράϊνερ και Μπόνερ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς