20.7 C
Athens

Τούρκος εκφωνητής… ξεστόμισε το όνομα Χακάν Σουκούρ και απολύθηκε στο ημίχρονο!

Καταστάσεις αδιανόητες για οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα συνεχίζουν να συμβαίνουν καθημερινά στην Τουρκία, όπου δημοσιογράφος έχασε τη δουλειά του στο… ημίχρονο του αγώνα Καναδάς – Μαρόκο!

Ο Alper Bakırcıgil περιέγραφε το ματς του 6ου ομίλου, όταν στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης ο Χακίμ Ζιγέχ έβαλε το Μαρόκο μπροστά στο σκορ. Θέλοντας να μοιραστεί με τους τηλεθεατές ένα χρήσιμο στατιστικό στοιχείο της διοργάνωσης, ο δημοσιογράφος υπενθύμισε πως το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ έχει μπει από τουρκικό πόδι, ωστόσο ήταν άτυχος γιατί αυτό… ανήκε στον Χακάν Σουκούρ.

«Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα γκολ από νωρίς, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι το πιο γρήγορο γκολ όλων των εποχών σε τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου σημείωσε ο Χακάν Σουκούρ εναντίον της Κορέας, στο 11ο δευτερόλεπτο», είπε ο Bakırcıgil αναφερόμενος στο τέρμα του Τούρκου διεθνή στο Μουντιάλ του 2002.

Στο ημίχρονο, ο εκφωνητής του TRT Spor… εξαφανίστηκε με μαγικό τρόπο και αντικαταστάθηκε χωρίς φυσικά εξήγηση από συνάδελφό του.

Ο 51χρονος πλέον Σουκούρ θεωρείται εχθρός του Ερντογάν, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία του 2016 και εναντίον του υπάρχει ένταλμα σύλληψης ως μέλος του κινήματος Γκιουλέν. Τα τελευταία χρόνια έχει βρει άσυλο στις ΗΠΑ, όπου εργάζεται ως οδηγός ταξί στην Καλιφόρνια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς