21.4 C
Athens

Ιαπωνία – Ισπανία 2-1: Οι Σαμουράι στους «16» με ανατροπή και οι Γερμανοί… σπίτια τους!

Η Ιαπωνία μέσα σε 3' έφερε τούμπα την Ισπανία και έστειλε σπίτι της τη Γερμανία - Οι Ίβηρες συμβιβάστηκαν με την ήττα από τους Σαμουράι αφού εκτός από τον αποκλεισμό της Γερμανίας γλίτωσαν την Κροατία στους «16»

Δεν γίνονται αυτά! Ή μήπως γίνονται; Η Ιαπωνία μέσα σε τρία λεπτά έκανε μια τεράστια ανατροπή απέναντι στην Ισπανία (2-1) και πήρε μια νίκη που τη φέρνει στους «16» για 4η φορά στην ιστορία της (όλες τα τελευταία 20 χρόνια!).

Οι Ίβηρες συμβιβάστηκαν με την ήττα, πέρασαν ως δεύτεροι με την ήττα και πέφτουν πάνω στο Μαρόκο με τους Ιάπωνες να τίθενται αντιμέτωποι στην επόμενη φάση με την Κροατία σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια.

Η μεγάλη είδηση βέβαια είναι ο αποκλεισμός της Γερμανίας η οποία κέρδισε μεν την Κόστα Ρίκα αλλά καμία σημασία δεν έχει αυτό από τη στιγμή που η Ισπανία δεν πήρε καν το «Χ» κόντρα στην ομάδα του Μοριγιάσου.

Το γρήγορο γκολ του Μοράτα με κεφαλιά στο 11′ δεν προμήνυε τίποτα από όσα θα ακολουθούσαν αφού οι Ίβηρες έδειχναν να ελέγχουν το ματς και να μην αφήνουν τους Ιάπωνες να ξεμυτίσουν με την πίεση ψηλά να βραχυκυκλώνει εντελώς τους Σαμουράι οι οποίοι στο δεύτερο μέρος χρειάστηκαν τρία λεπτά για να φέρουν τα πάνω κάτω με ασύλληπτη ανατροπή.

Ο Ντοάν στο 48′ με σουτ εκτός περιοχής έκανε το 1-1 – σε μια φάση που θα μπορούσε να έχει καλύτερη αντίδραση ο Σιμόν –  ενώ τρία λεπτά αργότερα στο χιλιοστό (!) ο Μιτόμα έσωσε την μπάλα πριν βγει άουτ και γύρισε για τον Καμάντα που ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Η Ισπανία παρά τις αλλαγές του Ενρίκε δεν έκανε τίποτα ως το τέλος και γνώρισε την ήττα με την Ιαπωνία να πανηγυρίζει μια από τις μεγαλύτερες προκρίσεις στην ιστορία της και μια δεύτερη σερί σε Παγκόσμιο Κύπελλο διεκδικώντας είσοδο στους «8» απέναντι σε μια Κροατία που δεν δείχνει το ίδιο σταθερή.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (46′ Καρβαχάλ), Τόρες, Ρόδρι, Μπαλντέ (68′ Άλμπα, Μπουσκέτς, Γκάβι (68′ Φάτι), Πέδρι, Νίκο Γουίλιαμς (57′ Φεράν Τόρες), Όλμο, Μοράτα (57′ Ασένσιο)

ΙΑΠΩΝΙΑ (Μοριγιάσου): Γκόντα, Τανιγκούτσι, Γιοσίντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (46′ Μιτόμα), Μορίτα, Τανάκα (87′ Έντο), Ίτο, Καμάντα (69′ Τομιγιάσου), Κούμπο (46′ Ντοάν), Μαέντα (61′ Ασάνο)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 5ου ΟΜΙΛΟΥ

  1. Ιαπωνία 6 (4-3)
  2. Ισπανία 4 (9-3)
  3. Γερμανία 4 (6-5)
  4. Κόστα Ρίκα 3 (3-11)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς