14.4 C
Athens

Κόστα Ρίκα – Γερμανία 2-4: Η νίκη δεν ήταν αρκετή, εκτός «16» για 2ο σερί μουντιάλ οι Γερμανοί!

Οι Γερμανοί τα βρήκαν σκούρα, έκαναν με δύσκολο τρόπο το καθήκον τους επικρατώντας με 4-2 της Κόστα Ρίκα, αλλά σοκαρίστηκαν από την ήττα της Ισπανίας από την Ιαπωνία που την έθεσε εκτός συνέχειας στο Παγκόσμιο κύπελλο για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά από το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018.

Ηρωική προσπάθεια από τους κοσταρικανούς, που άγγιξαν την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου κυπέλλου, αλλά δεν άντεξαν στην ασφυκτική των Γερμανών.

Οι Γερμανοί μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς, έχασαν δύο ευκαιρίες με Μουσιάλα και Μίλερ και βρήκαν τέρμα με τον Γκνάμπρι να σκοράρει με το κεφάλι στο 10′.

Μέχρι το 30′ οι παίκτες του Χάνσι Φλικ συνέχισαν να βολιδοσκοπούν, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τέρμα. Η Κόστα Ρίκα άρχισε να παίρνει σιγά σιγά μέτρα στο γήπεδο και έδειξε πως δεν έχει τον ρόλο του κομπάρσου.

Οι Γερμανοί έσπαγαν τα δοκάρια (3 συνολικά) και οι Κοσταρικανοί ήταν έτοιμοι για τη μεγάλη ανατροπή. Ο Τεχέδα ήταν στο σωστό σημείο και μετά από ασταθής επέμβαση του Νόιερ, έκανε το 1-1 στο 58′.

Τα Πάντσερ συνέχισαν να χάνουν απίστευτες ευκαιρίες και η Κόστα Ρίκα δεν το συγχώρησε. Ο Βάργκας έκανε το 1-2 στο 70′ μετά από άστοχη έξοδο του Νόιερ και το ματς ήταν πια τούμπα.

Όχι όμως για πολύ. Η Γερμανία απάντησε άμεσα με τον Χάβερτς στο 73′ και αμέσως οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν προς τη σέντρα.

Η πίεση συνεχίστηκε, ήταν ασφυκτική και τελικά ήρθε και το 3ο τέρμα για τα Πάντσερ.

Ο Χάβερτς με το δεύτερο του τέρμα, έκανε το 3-2, αλλά αυτό δεν έφτανε στους Γερμανούς που ήταν κολλημένοι στα κινητά τους. Ο Φίλκρουγκ πέτυχε το 4-2 στο 89′, αλλά οι Γερμανοί περίμεναν ένα κερασάκι στην τούρτα από τους Ισπανούς, που δεν τους ήρθε ποτέ.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ντουάρτε, Γουόστον, Βάργκας, Φούλερ, Μπόρχες, Τεχέδα, Οβιέδο, Αγκιλέρα, Κάμπελ, Βενέγας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Ρίντιγκερ, Ράουμ, Γκιντογκάν, Γκορέτσκα, Γκναμπρί, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 5ου ΟΜΙΛΟΥ
Ιαπωνία 6 (4-3)
Ισπανία 4 (9-3)
Γερμανία 4 (6-5)
Κόστα Ρίκα 3 (3-11)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς