20.9 C
Athens

Παναθηναϊκός – Χάποελ Μπερ Σεβά 3-1: Συνεχίζει με νίκες και στα φιλικά, άρεσαν οι Σαβιέρ και Σιδεράς (vid)

Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με νίκη και μάλιστα με ανατροπή τα φιλικά τους παιχνίδια στην Κύπρο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα για παίκτες που χρησιμοποίησε ελάχιστα στον πρώτο γύρο της Super League

Νίκη με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο φιλικό της χειμερινής του προετοιμασίας επί κυπριακού εδάφους κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά.

Οι Πράσινοι παρότι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, κατάφεραν να αντιδράσουν και με τέρματα του… ξεχασμένου Σαβιέρ, του νεαρού Σιδερά και του Πούγγουρα έφτασαν στην ολική ανατροπή και το τελικό 3-1 κόντρα στους Ισραηλινούς που παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές, όπως και η ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Οι Πράσινοι μπήκαν με αρκετές αλλαγές στο ματς και έχασαν από νωρίς τον έλεγχό του, με τους Ισραηλινούς χάρη στην πίεση ψηλά να ανοίγουν σχετικά νωρίς (30′) το σκορ με όμορφο τελείωμα από τον Σελμανί μέσα από την περιοχή του Λοντίγκιν.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ στο φιλικό με την Χάποελ Μπερ Σεβά επί κυπριακού εδάφους, ωστόσο αντέδρασε άμεσα με τον Σαβιέρ για να φέρει το ματς ξανά στα ίσια.

Ο Γάλλος εξτρέμ ευνοήθηκε από μία κόντρα και με ξαφνικό γυριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή νίκη τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πράσινοι ανακάτεψαν την τράπουλα και έριξαν στο ματς μερικά από τα βασικά τους γρανάζια, ελέγχοντας πλέον τον ρυθμό και δημιουργώντας ρήγματα κυρίως από τον άξονα.

Τελικώς, τα γκολ της νίκης και της ανατροπής του σκορ ήρθαν από δύο στημένες φάσεις με πρωταγωνιστή τον Σιδερά.

Ο νεαρός άσος με κεφαλιά έκανε το 2-1 στο 71′ και ξανά από το δικό του κεφάλι προήλθε η φάση για το τελικό 3-1 με τελικό αποδέκτη τον Πούγγουρα, που επίσης πέρασε ως αλλαγή στο ματς.

ΤΟ 2-1 ΜΕ ΤΟΝ ΣΙΔΕΡΑ

ΤΟ 3-1 ΜΕ ΠΟΥΓΓΟΥΡΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σάρλια (58’ Σιδεράς), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ (46’ Σάντσες), Ρουμπέν (46’ Τσέριν), Τσόκαϊ, Μπερνάρ (46’ Κρυπαράκος), Σαβιέρ (58’ Συμεωνίδης), Κυριόπουλος, Καμπετσής (58’ Σπόραρ).

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Γκλάζερ, Νταντιά, Αμπού (46’ Μοτασέμ), Μπλόριαν, Αβίβ (46’ Τίμπι), Γκορντάνα (46’ Σουλεϊμάνοφ), Ελίας (62’ Γιεχεζκέλ), Ανσά (46’ Μίχα), Παούν (62’ Λόπες), Γιοζέφι (46’ Μάρτινς), Σελμανί (46’ Χεμέντ).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς