17.8 C
Athens

Πολωνία – Αργεντινή 0-2: Πρώτη και καλύτερη η Αλμπισελέστε, πρόκριση στο… νήμα και για την παρέα του Λεβαντόφσκι

Συγκλονιστικό, ασύλληπτο και δραματικό φινάλε στα ματς του τρίτου ομίλου: Αργεντινή και Πολωνία περνούν χέρι-χέρι στα νοκ-άουτ με το μαχητικό Μεξικό να μένει εκτός για ένα γκολ και... δύο κίτρινες κάρτες διαφορά

Και τι δεν είδαμε στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου! Εναλλαγές συναισθημάτων, σπουδαία γκολ, εκπληκτικές αποκρούσεις κι ένα δραματικό φινάλε που θα μείνει στα χρονικά.

Τελικώς, η καταιγιστική Αλμπισελέστε πήρε αυτό που της άξιζε καθώς πέρα από τη νίκη πανηγύρισε και την πρωτιά και θα πέσει πάνω στην Αυστραλία στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Την ίδια ώρα η Πολωνία γνώρισε την πιο γλυκιά ήττα καθώς σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα στο Σαουδική Αραβία – Μεξικό (1-2) και με τη διαφορά των γκολ υπέρ της -κατά μόλις ένα τέρμα- πήρε κι αυτή το εισιτήριο για την νοκ-άουτ φάση του τουρνουά.







Συγκλονιστικό φινάλε!

Στο ματς της Αργεντινής με την Πολωνία, η παρέα του Μέσι είχε τον πλήρη έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος και επί της ουσίας απειλήθηκε μόλις μία φορά από στημένη φάση. Απείλησε πολλές περισσότερες και θα μπορούσε να είχε κάνει ένα μεγάλο δώρο στο Μεξικό αν οι φάσεις του Άλβαρες και του Ταλιαφίκο στο τέλος κατέληγαν στα δίχτυα, αλλά έτσι το ήθελε η μοίρα κι έφερε τους Πολωνούς στους «16» πάνω στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία.







Μπορεί ο Σέζνι στο πρώτο ημίχρονο να έβγαζε τα πάντα λέγοντας «όχι» μέχρι και στον Μέσι από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο στην επανάληψη η κατηφόρα συνεχίστηκε και ο Μακάλιστερ άνοιξε το σκορ νωρίς, δίνοντας στην ομάδα του αυτό που άξιζε απόλυτα βάσει της εικόνας του αγώνα.

Η Αργεντινή ακόμα και μετά το 1-0 συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και με τον Μέσι να βρίσκεται σε άλλη μία μεγάλη βραδιά περισσότερο δημιουργικά παρά εκτελεστικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρει και δεύτερο τέρμα στο 67′ με εξαιρετικό τελείωμα του Άλβαρες που πέτυχε κι αυτός το πρώτο του τέρμα σε Μουντιάλ.

Η Πολωνία συνέχισε να είναι το ίδιο άνευρη αλλά όσο το Μεξικό δεν έβαζε τρίτο γκολ είχε περισσότερο το μυαλό της στην άμυνα και στις… κίτρινες κάρτες που μέχρι το γκολ της Σαουδικής Αραβίας έκρινε τα πάντα (η Πολωνία είχε 5 κίτρινες στον κανόνα του fair play και το Μεξικό 5, σε όλα τα υπόλοιπα κριτήρια ισοβαθμίας οι ομάδες ήταν στα ίδια).

Τελικά, η ιστορία έγραψε: Αργεντινή και Πολωνία μαζί στην επόμενη φάση και το άτυχο Μεξικό σπίτι του, τη στιγμή που όλα αυτά τα προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό η Σαουδική Αραβία με τα αποτελέσματά της κόντρα σε Αργεντινή και Πολωνία.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: ΠΟΛΩΝΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΉ 0-2 ΚΑΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ – ΜΕΞΙΚΟ 1-2

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Γ’ ΟΜΙΛΟΥ

1. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 6Β. (πρόκριση στους 16)
2. ΠΟΛΩΝΙΑ 4Β. (πρόκριση στους 16)
3. ΜΕΞΙΚΟ 4Β.
4. ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ 3Β.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς