16.6 C
Athens

Εκουαδόρ – Σενεγάλη 1-2: Πρόκριση για την πρωταθλήτρια Αφρικής σε ιστορική μέρα για το ποδόσφαιρο της χώρας! (vid)

Οι Σενεγαλέζοι του Αλιού Σισέ πανηγυρίζουν τη δεύτερη πρόκριση της ιστορίας τους σε νοκ άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου σε μια μέρα που το έθνος δεν ξέχασε τον σπουδαίο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ

Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να βρεθεί η Σενεγάλη ξανά σε νοκ άουτ Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα του Αλιού Σισέ (ήταν παρών ως ποδοσφαιριστής στην τελευταία πρόκριση και πλέον είναι προπονητής) επιβλήθηκε με 1-2 του Εκουαδόρ που πάλεψε αλλά δεν κατάφερε την υπέρβαση με αποτέλεσμα να γνωρίσει τον αποκλεισμό.

Σε μια μέρα ιδιαίτερα φορτισμένη καθώς πριν από δύο χρόνια έφυγε από τη ζωή ένας από τους ήρωες της τελευταίας πρόκρισης σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί στις εξέδρες τίμησαν τη μνήμη του και γιόρτασαν μια μεγάλη πρόκριση που σίγουρα θα τον κάνει περήφανο όπου κι αν βρίσκεται.

Από το πρώτο δεκάλεπτο η Σενεγάλη είχε το πάνω χέρι και το έδειξε όταν στο 3′ ο Παπέ Γκουεγέ και στο 10′ ο Ντιά με διαγώνιο σουτ δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ισημερινός δεν είχε τρόπο να αναπτυχθεί, η απουσία του τιμωρημένου Μέντες στη μεσαία γραμμή ήταν αισθητή. Η πίεση της πρωταθλήτριας Αφρικής απέδωσε τελικά καρπούς πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ο πολύ δραστήριος και κεφάτος Ισμαΐλα Σαρ έδωσε προβάδισμα στη Σενεγάλη με μια πολύ ωραία εκτέλεση πέναλτι.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός της Γουότφορντ σπρώχτηκε ατσούμπαλα από τον Ινκαπιέ στην περιοχή του Ισημερινού και ο Τουρπέν υπέδειξε την παράβαση. Ο Σαρ ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκαλίντες για το 0-1 στο 43ο λεπτό.

Η ομάδα του Γκουστάβο Αλφάρο έκανε να βγει από το καβούκι της στο δεύτερο μέρος και προειδοποίησε τον Μεντί με ένα αδύναμο σουτ του Σιφουέντες και μια κεφαλιά του Εστράδα πριν γίνει το 1-1.

Σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο αμαρκάριστος Καϊσέδο στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 στο 67′ όμως η χαρά της ισοφάρισης κράτησε τρία λεπτά!

Στο 70ό λεπτό από νέα στημένη φάση οι παίκτες του Αλφάρο δεν κατάφεραν να απομακρύνουν κι έτσι ο Κουλιμπαλί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 στέλνοντας στους «16» τη Σενεγάλη κι αφήνοντας στην… προσπάθεια το Εκουαδόρ που αν μη τι άλλο έδειξε πως διαθέτει πολύ πλούσιο ταλέντο για τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Αλφάρο): Γκαλίντες, Πρεσιάδο (85′ Πορόσο), Τόρες, Ινκαπιέ, Εστουπινιάν, Φράνκο (46′ Σαρμιέντο), Γκρουέσο (46′ Σιφουέντες), Καϊσέδο, Πλάτα, Εστράδα (64′ Ρεάσκο), Βαλένσια

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Σισέ): Μεντί, Γιάκομπς, Ντιαλό, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Παπέ Γκουεγέ, Γκανά Γκουεγέ, Σις (74′ Μεντί), Σαρ, Ιλιμάν Εντιαγέ (75′ Ντιένγκ), Ντιά (90+5′ Παπέ Σισέ)

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ου ΟΜΙΛΟΥ

  1. Ολλανδία 7 (5-1) – Πρόκριση στους «16»
  2. Σενεγάλη 6 (5-4) – Πρόκριση στους «16»
  3. Εκουαδόρ 4 (4-3)
  4. Κατάρ 0 (1-7)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς