25.9 C
Athens

Σαμάνθα Μακέι: «Αισθάνομαι ευγνώμων που είμαι ζωντανή…»

Η Σαμάνθα Μακέι αγαπά την Ελλάδα, το λέει παντού και από μέρα σε μέρα θα βρίσκεται στην Αθήνα για να ξεκινήσει προετοιμασία για δεύτερη συνεχή σεζόν με τον Αθηναϊκό Σήμερα όμως είναι για αυτή μια επέτειος για τα όσα τραγικά έζησε στην Ουγγαρία πριν πέντε χρόνια. Εκείνο το φοβερό ατύχημα που στοίχισε στην ζωή σε δύο ανθρώπους αλλά στιγμάτισε όλη εκείνη την ομάδα της Γκιόρ.

Η Σαμ μίλησε στο FWS.GR για εκείνη την τραγική ημέρα και την ευχαριστούμε γιατί ξέρουμε πόσο δύσκολο και οδυνηρό ήταν να την ξαναφέρει στην μνήμη της. Όπως θα αντιληφθείτε όμως ήταν παράλληλα κάτι σαν δεύτερα γενέθλια ζωής αφού επέζησε:

«Όπως ξύπνησα σήμερα, η καρδιά μου αισθάνεται λίγο πιο βαριά. Σκέψεις λίγο βαθύτερες, λίγος πόνος, θλίψη, αλλά κυρίως αισθάνομαι ευγνώμων. Από το παράθυρό μου μπορώ να κοιτάξω στον ουρανό, και όπως έκανα εκείνη την ημέρα, έκανα συζήτηση με τον άνδρα πιο πάνω . Έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που γκρεμίστηκα από το όνειρό μου και ξύπνησα σε μια τρομακτική πραγματικότητα.

Πεταγμένη σε ένα χαντάκι χωρίς να είναι απολύτως σαφές τι ακριβώς συνέβη. Έχω το ίδιο παιχνίδι συνομιλίας στο μυαλό μου. Αναρωτιέμαι αν έχω φτάσει στο τέλος της συμφωνίας μου. 364 μέρες του χρόνου μπορώ να πω την ιστορία, να απαντήσω σε ερωτήσεις, ακόμα και να αστειευτώ για αυτό το τραγικό απόγευμα. Αλλά όχι σήμερα, είναι σήμερα για να θυμόμαστε και να γιορτάζουμε. Να αναπολώ αυτή τη μέρα στο σύνολό της, είναι κάτι που σπάνια το κάνω. Και καθώς περνούν τα χρόνια, γίνονται όλο και λιγότερο τα λόγια που αρθρώνεις. Όλες έχουμε προχωρήσει στην ζωή μας και στο μεταξύ δεν μιλάω πάντοτε με αυτές τις συμπαίκτριες.

Θα έχουμε για πάντα αμοιβαίο σεβασμό και αγάπη ο ένας για τον άλλον. Λίγα άτομα που μιλώ όλο το χρόνο και η ευγνωμοσύνη μας για τον άλλον μοιράζεται συχνά. Αλλά σήμερα, όπως πάντα, μόνο happy birthday, σας αγαπώ και σας ευχαριστώ είναι αρκετό. Δεν χρειάζεται να εκφράσουμε άλλες λέξεις για να μάθουμε τα πάντα. Εμείς ως ομάδα ενωμένες ως οικογένεια το δευτερόλεπτο που συνέβη. Και εμείς ως άτομα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, διαφορετικά μέρη και για διάφορους λόγους σηκωθήκαμε, πετάξαμε από πάνω μας την σκόνη και αναγεννηθήκαμε από τις στάχτες μας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς