16.6 C
Athens

Παρελθόν από τη Ferrari ο Μπινότο, έκανε αποδεκτή την παραίτησή του η Scuderia

Μεγάλες αλλαγές στη Ferrari καθώς όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (29/11) ο Ματία Μπινότο αποχωρεί από την θέση του team principal της Scuderia, κάτι που θα ισχύσει από τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 και μετά.

Τέλος εποχής για τον Μπινότο από την ομάδα της Ferrari, μετά από μία χρονιά μεγάλων προσδοκιών αλλά και με πολλά λάθη στην οποία ο Λεκλέρ τερμάτισε στην δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας των οδηγών πίσω από τον Φερστάπεν της Red Bull, με τα ευτράπελα στο μονοθέσιο της Scuderia κι όχι μόνο να είναι περισσότερα από τις κερδισμένες pole position του Μονεγάσκου πιλότου.

«Αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari. Αποχωρώ από μια εταιρεία που αγαπώ, στην οποία είμαι μέλος εδώ και 28 χρόνια. Ξέρω πως έχω καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχω τους στόχους που τέθηκαν. Αφήνω μια ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα.

Μια δυνατή ομάδα, έτοιμη να πετύχει τους υψηλότερους στόχους. Νομίζω ότι είναι σωστό να κάνω αυτό το βήμα αυτή τη στιγμή όσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στο Gestione Sportiva που μοιράστηκαν αυτό το ταξίδι μαζί μου», ανέφερε ο Μπινότο στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του μετά την απόφασή του να παραιτηθεί.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς