23.5 C
Athens

Ίνμπομ Χουάνγκ: Το διαμάντι της Ν. Κορέας και του Ολυμπιακού σπάει τα κοντέρ (και) στο Μουντιάλ

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ είναι κάτι παραπάνω από καταλυτικός στο παιχνίδι της Νότιας Κορέας, καθώς σύμφωνα με την Opta βρίσκεται ήδη στην τετράδα των πιο παραγωγικών παικτών της διοργάνωσης με αριθμούς που θα ζήλευαν και τα μεγαλύτερα αστέρια του Μουντιάλ

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ δεν πήγε στο Κατάρ για… τουρισμό και με τα νούμερα του αναμένεται να εκτοξεύσει τα ύψη την χρηματιστηριακή του αξία, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά το πρώτο μισό της σεζόν με τον Ολυμπιακό.

Ο Νοτιοκορεάτης μέσος των Ερυθρολεύκων είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο πιο σταθερός και καταλυτικός παίκτης της Νότιας Κορέας, γεγονός που αντικατοπτρίζεται μέσα από τους αριθμούς.

Οι συνολικά 101 ενέργειες του με την μπάλα (περισσότερες από κάθε άλλον Νοτιοκορεάτη) στο ματς με την Γκάνα αποδεικνύουν ότι σχεδόν κάθε επιθετική ενέργεια της ομάδας του περνάει από τα δικά του πόδια, όπως δηλαδή συμβαίνει και στον Ολυμπιακού του Μίτσελ.

Στο τρομερό ματς με τους Γκανέζους, ο Ίνμπομ είχε επίσης το εκπληκτικό ποσοστό του 88% στην ακρίβεια των μεταβιβάσεων (79/90) καθώς και: 4/7 εύστοχες μακρινές πάσες, 3 κερδισμένες μονομαχίες και 5 ανακτήσεις κατοχών.

Με όλα αυτά τα στατιστικά στους ώμους του και συν όλα τα άλλα που είχε κάνει στην πρεμιέρα κόντρα στην Ουρουγουάη συγκαταλέγεται στην τετράδα με τους πιο παραγωγικούς παίκτες της διοργάνωσης μέχρι τώρα όντας στην δεύτερη θέση μαζί με τους Ραμπιό, Τέο Ερναντές και Βινίσιους σε ό,τι αφορά τις περισσότερες επιθετικές ενέργειες σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Πρώτος και καλύτερος είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ με 23, ενώ ο μέσος του Ολυμπιακού ακολουθεί στη λίστα με 15, όσες έχουν και οι 3 προαναφερθέντες από Γαλλία και Βραζιλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Opta Analyst, ο Χουάνγκ έχει επιχειρήσει τρία σουτ, δημιουργώντας παράλληλα τρεις ευκαιρίες και συμμετέχοντας σε άλλα εννιά build-up της ομάδας του. Πίσω μόνο από τον Εμπαπέ.

Δείτε το σχετικό γράφημα:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς