21.3 C
Athens

Ο Μαρσέλο πρέπει να βγάλει τη σεζόν στον Ολυμπιακό

Μακάρι το μοναδικό πρόβλημα του Ολυμπιακού μέσα στο 2022 να ήταν ότι δεν «βγήκε» η μεταγραφή του Μαρσέλο. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Καμία ομάδα δεν θέλει να έχει στις τάξεις της έναν ποδοσφαιριστή που δεν μπορεί να προσφέρει. Η πραγματικότητα είναι πως ο Μαρσέλο δεν έχει βοηθήσει καθόλου μετρώντας μόλις 5 συμμετοχές ως αλλαγή και χοντρικά 121 αγωνιστικά λεπτά μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Από την πρώτη στιγμή, είχα αναφέρει πως όποια και αν είναι η εξέλιξη αυτής της συνεργασίας ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία ακόμα τεράστια μεταγραφή και δεν υπάρχει η απαίτηση να «βγει». Δεν είναι λίγο πράγμα, αυτός ο αριστερός μπακ με την τεράστια, στα όρια της μυθικής, καριέρα να ντύνεται στα ερυθρόλευκα, έστω και στο φινάλε της. Το όνομα του συλλόγου ακούστηκε ξανά στα πέρατα της Γης (έτσι και αλλιώς είναι ξακουστό) και το κέρδος μπορεί να μην είναι αγωνιστικό, αλλά παράπλευρο. Η φήμη εξαπλώνεται.

Αν ο Πρωταθλητής Ελλάδας είχε έναν καλύτερο παίκτη στο αριστερό άκρο της άμυνας από τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ή και έναν δεύτερο ποδοσφαιριστή για τη θέση (τον Λάιντνερ ακόμα δεν τον έχουμε δει για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν κάνει ή δεν κάνει), όλα θα ήταν διαφορετικά. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το χρονικό σημείο της προσθήκης του Μαρσέλο. Με την ομάδα να γνωρίζει τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και να προκρίνεται στους ομίλους του Γιουρόπα χάρη στη φανέλα της. Με μία αλλαγή προπονητή στα τέλη Ιουλίου και τον διάδοχο του Μαρτίνς, τον Κορμπεράν, να μετράει και αυτός ημέρες στην τεχνική ηγεσία, για να έρθει μετά ένας τρίτος προπονητής στη σεζόν. Ο Μίτσελ…

Ο 34χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ αποτέλεσε μία κίνηση εντυπωσιασμού από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Περίπου 25.000 οπαδοί της ομάδας καλωσόρισαν αυτόν τον τεράστιο ποδοσφαιριστή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Όλες αυτές οι εικόνες έκαναν τον γύρο του πλανήτη. Είναι άκομψο, λοιπόν, να τελειώσει αυτή η συνεργασία ύστερα από «σκάρτους» τρεις μήνες.

Πράγματι, ο Μαρσέλο ήρθε σε κακή αγωνιστική φόρμα μετά το τέλος της συνεργασίας του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με παραπανίσια κιλά και σε κακή φυσική κατάσταση. Μπορεί το όνομά του να ακολουθείται από φήμη, αλλά πρέπει και αυτός να δουλέψει περισσότερο. Και έχει μία δεύτερη ευκαιρία σε αυτήν τη μίνι χειμερινή προετοιμασία στην Ισπανία. Δεν ήταν ωραίο στη διακοπή για το Μουντιάλ να ακούγονται φήμες και να γράφονται σενάρια για πρόωρη λύση του συμβολαίου του. Ο Μίτσελ φαίνεται διατεθειμένος να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον Βραζιλιάνο αριστερό οπισθοφύλακα. Έχοντας και ο ίδιος μία λαμπερή καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, γνωρίζει πως απαιτείται προσοχή για να μην ξεχειλώσει η υπόθεση και κάνει κακό στην ομάδα.

Ακόμα, όμως, και ο Μαρσέλο να μην μπορέσει να βοηθήσει ούτε από εδώ και πέρα, έστω και κάτι λίγο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η γνώμη μου είναι πως πρέπει να βγάλει τη σεζόν με τους Ερυθρόλευκους. Αρκεί, βέβαια, να έχει και ο ίδιος το μυαλό του στο ποδόσφαιρο και να μη σκέφτεται την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση. Κάποιοι ποδοσφαιριστές αυτού του βεληνεκούς, αξίζουν ιδιαίτερη μεταχείριση. Όχι, βέβαια, εις βάρος της ομάδας. Διαχρονικά, ο Ολυμπιακός σέβεται τους παίκτες του και η συγκεκριμένη περίπτωση χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς. Με ένα πρόωρο «διαζύγιο», θα πάει στράφι η εκπληκτική εικόνα της παρουσίασης του περασμένου Σεπτεμβρίου στο «σπίτι» του ΘΡΥΛΟΥ και όλα όσα συνόδευσαν αυτήν τη μεταγραφή, που έγινε πρώτο θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα χρήματα της ετήσιας αμοιβής είναι αρκετά, αλλά όχι όσα ακούγονται. Ό,τι είναι να γίνει, λοιπόν, πρέπει να γίνει με «τακτ». Είναι ένας παίκτης που μέχρι τον Μάιο του 2022 κατακτούσε και σήκωνε τρόπαια ως αρχηγός με τη Ρεάλ.

Κανένα πρόσωπο δεν μπορεί να μπει πάνω από μία ομάδα. Αν δεν αξίζει, δεν μπορεί να παίζει και τέλος. Σε έναν κανονικό Ολυμπιακό, που θα είχε τα θέματά του λυμένα, ο Μαρσέλο θα μπορούσε να είναι το κερασάκι στην τούρτα, αρκεί να βοηθούσε και ο ίδιος με την εμφάνισή του, που τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν παραπέμπει σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Το ιδανικό θα είναι στον επόμενο μήνα να παρουσιάσει μεγαλύτερη επιθυμία και να προσπαθήσει να φτιάξει την εικόνα του, βελτιώνοντας σε πρώτο πλάνο τη φυσική του κατάσταση. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα του προπονητή πώς θα τον αξιοποιήσει. Πάντως, κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να προσφέρει με συνέπεια και σταθερότητα αν δεν πάρει μία σειρά αγώνων στα πόδια του. Και ο Μαρσέλο, έχει παίξει ελάχιστα μέχρι στιγμής.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και μία ακόμα, σημαντική, παράμετρο. Δεν έχουν όλοι οι αθλητές τη φιλοσοφία του Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος αν υπήρχε τρόπος θα έπαιζε ποδόσφαιρο μέχρι να… γεράσει. Στα 39 του, ο Γάλλος περνάει έναν ακόμα τραυματισμό, αλλά είναι δεδομένο πως θα επιστρέψει δυνατός για να συνεχίσει να προσφέρει. Ο Μαρσέλο δεν φαίνεται να έχει την ίδια «κάψα» και το ίδιο κίνητρο. Και είναι κάπως φυσιολογικό και ποδοσφαιρικό, καθώς στη Ρεάλ τα έζησε όλα και με το παραπάνω.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολυμπιακός: Ο Κουτσίδης εξαφάνισε τον Καμάρντα στην πιο «τρελή» εβδομάδα της ζωής του

Σε ηλικία 19 ετών ο Ισίδωρος Κουτσίδης έζησε μέσα σε λίγες μέρες πρόκριση στoυς «4» του Conference League, αγωνίστηκε στον ημιτελικό με τη Ναντ με μόλις τρεις ώρες ύπνου και επιστρέφει στην Ελλάδα ως πρωταθλητής Ευρώπης έχοντας «σβήσει» ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Μίλαν

Ολυμπιακός: Η ονειρική πορεία των Νέων μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, υποκλίθηκαν Μπάγερν, Ίντερ και Μίλαν (vid)

Οι θρυλικοί «μπέμπηδες» του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία στη Νιόν κατακτώντας το Champions League των Νέων, σε ένα ονειρικό ταξίδι που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε κόντρα σε Ιταλούς