14.3 C
Athens

Νότια Κορέα – Γκάνα 2-3: Kudos to Kudus! (vid)

Το νέο αστέρι και μεγάλο πρότζεκτ του Άγιαξ υπέγραψε την τρομερή νίκη των Γκανέζων αφήνοντας με ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης τη Νότια Κορέα του βασικού και εξαιρετικού Ίνμπομ Χουάνγκ του Ολυμπιακού

Είναι το μεγάλο αστέρι της Γκάνας και το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Άγιαξ τη δεδομένη στιγμή. Ο Μοχάμεντ Κούντους βρέθηκε κοντά στην Έβερτον το περασμένο καλοκαίρι, αλλά οι πρωταθλητές Ολλανδίας είχαν αποφασίσει να περιμένουν το Μουντιάλ για να δουν αν θα καταφέρει να εκτοξεύσει τη χρηματιστηριακή του αξία. Και το έκανε από τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Στην ήττα της πρεμιέρας από την Πορτογαλία ο πρώην επιθετικός χαφ της Νόρτζελαντ είχε μία ασίστ ενώ τη Δευτέρα (28/11) στο άκρως θεαματικό ματς με τη Νότια Κορέα πέτυχε δύο γκολ για να δώσει το πρώτο τρίποντο στην Γκάνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο με 2-3. Στο κατά πάσα πιθανότητα κορυφαίο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (ως το επόμενο) ο Κούντους έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της χώρας του που σημειώνει δύο γκολ σε ένα ματς!

Στην αντίπερα όχθη η Νότια Κορέα έμεινε με έναν βαθμό μετά από δύο ματς κι έχει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ του Ολυμπιακού αγωνίστηκε ξανά για 90′, ήταν εκ των κορυφαίων αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό αφού η ομάδα του τιμωρήθηκε στις αμυντικές της αδράνειες, ενώ δεν βρήκε το τρίτο γκολ στις ευκαιρίες που είχε με τον Ζιγκί να σώζει τους Γκανέζους με σπουδαίες επεμβάσεις.

Οι Αφρικανοί που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις με την απόδοσή τους κόντρα στην Πορτογαλία ευτύχησαν να ανοίξουν σχετικά νωρίς (24′) το σκορ χάρη σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά και στην αδράνεια της άμυνας των Νοτιοκορεατών που δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα και ο Μοχάμεντ Σαλισού ήταν στην σωστή θέση την κατάλληλη στιγμή για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή.

Το ματς πήρε τέτοιο τρελό ρυθμό, καθώς ακριβώς 10 λεπτά αργότερα ο Κούντους έπιασε ξανά στον ύπνο την άμυνα της Νότιας Κορέας και με άπιαστη κεφαλιά έγραψε το 0-2 για το ξεκάθαρο προβάδισμα των Γκανέζων στο πρώτο μέρος με τους Κορεάτες να επιστρέφουν χάρη στις αλλαγές που έκαναν.

Οι παίκτες του Πάολο Μπέντο είχαν την απάντηση με δύο πανομοιότυπα γκολ του Τσο σε διάστημα τριών λεπτών και τα άξιζαν πέρα για πέρα αφού οι αλλαγές του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού έπιασαν τόπο.

Στο 58′ ο Κανγκίν Λι που είχε περάσει στο ματς μόλις ένα λεπτό νωρίτερα τρύπησε από τα αριστερά τον Λάμπτεϊ και σέντραρε για τον Τσο που πρόλαβε τον Σαλισού κι έκανε το 1-2.

Τρία λεπτά αργότερα ξανά από τα αριστερά ο Λι συνεργάστηκε με τον Κιμ Γιν-Σου κι αυτός σέντραρε για τον Τσο που έπιασε απίστευτο άλμα και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-2.

Αλλά και πάλι οι Γκανέζοι χρειάστηκε να εκμεταλλευτούν μια… αναμπουμπούλα στην αντίπαλη άμυνα από τη σέντρα του Μενσά από τα αριστερά για να γίνει ο Κούντους κάτοχος της μπάλας και με πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3 στο 68′!

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ανήκε αποκλειστικά στη Νότια Κορέα που είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες για να φτάσει τουλάχιστον σε τρία γκολ. Δυστυχώς όμως, η παρέα του Ίνμπομ Χουάνγκ και του Ουί Τζο (μπήκε αλλαγή στο 78′) έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Ζιγκί.

Ο τερματοφύλακας της Σεντ Γκάλεν απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Κανγκίν Λι αλλά και το σουτ του Κιμ, ενώ στην κορυφαία από τις τρεις φάσεις που έφτιαξαν οι Κορεάτες, το σουτ του Γιν-Σου Κιμ δεν κατέληξε στα δίχτυα γιατί ο Τζικού πρόλαβε να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή!

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Κιμ Μουν Χουάν, Μιν-Τζάε Κιμ (90+2′ Γουόν Γιουνγκ-Γον), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν-Σου Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ (78′ Ουί Τζο), Τζανγκ-Χουν Κγουόν (57′ Κανγκίν Λι), Γου-Γιόνγκ Τζιόνγκ (46′ Να Σανγκ-Χο), Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο

ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Λάμπτεϊ (78′ Οντόι), Σαλισού (83′ Τζικού), Μενσά (89′ Μπάμπα Ράχμαν), Αμαρτέι, Πάρτεϊ, Κούντους, Σαμέντ, Τζ. Αγιού (78′ Σουλεμάνα), Α. Αγιού (78′ Κιέρε), Γουίλιαμς

8ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Νότια Κορέα – Γκάνα 2-3 (58′, 61′ Τσο / 24′ Σαλισού, 34′, 68′ Κούντους)

Πορτογαλία – Ουρουγουάη (21:00)

  1. Πορτογαλία 3 (3-2)*
  2. Γκάνα 3 (5-5)
  3. Ουρουγουάη 1 (0-0)*
  4. Νότια Κορέα 1 (2-3)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς