12 C
Athens

Ξιφασκία: Χάλκινη η Γκουντούρα στο Στρασβούργο

Η Ελληνίδα ξιφομάχος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο γαλλικό κύπελλο σπάθης στην Αλσατία και μάλιστα το εξασφάλισε με νίκη κόντρα στην Ισπανίδα Martín-Portugués, την αθλήτρια που της στέρησε την είσοδο στον τελικό του πρόσφατου Παγκοσμίου κυπέλλου.

Η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου αγωνίστηκαν σήμερα (26/11) στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό γαλλικό κύπελλο σπάθης που λειτούργησε και για τις δύο ως προπονητικό τεστ ενόψει των σημαντικών αγωνιστικών ραντεβού που έρχονται. Αμφότερες πέρασαν με άνεση από τον προκριματικό γύρο, η Γκουντούρα με 5 νίκες/1 ήττα και η Γεωργιάδου με 6 νίκες ως το Νο2 του ταμπλό των 32.

Η Γεωργιάδου στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα απέκλεισε με ευκολία την Καναδέζα Gordon με 15-7 και στη συνέχεια έκανε το 2/2 κόντρα στην Γαλλίδα Aime με 15-11 για να μπει στην οκτάδα. Την νικηφόρα πορεία της σταμάτησε στον προημιτελικό η Γιαπωνέζα Risa Takashima (Νο25 του κόσμου) με 15-10.

Στην τελική κατάταξη η αθλήτριά μας κατέκτησε την 5η θέση.

Η Γκουντούρα από την άλλη επικράτησε εύκολα στον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα επί της Γαλλίδας Fidry με 15-5 και στη συνέχεια απέκλεισε και την Ινδή Chadalavada με 15-12. Στην κρίσιμη μάχη για την εξασφάλιση μεταλλίου βρήκε μπροστά της την Ισπανίδα Martín-Portugués, η οποία λίγες εβδομάδες πριν την είχε αποκλείσει στον ημιτελικό του παγκόσμιου κυπέλλου του Αλγερίου και είχε προχωρήσει μέχρι την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Αυτή τη φορά η Ελληνίδα μπόρεσε να της πάρει τον αέρα με σκορ 15-9 και να προχωρήσει εκείνη στον ημιτελικό.

Στη συνέχεια η Γαλλίδα Balzer έπαιξε καλύτερη ξιφασκία στον ημιτελικό και πήρε τη νίκη κόντρα στην Γκουντούρα με 15-11. Το χρυσό μετάλλιο εντός της έδρας της όμως ξέφυγε από τα χέρια της, μιας και η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022, η Γιαπωνέζα Emura Misaki, ήταν η νικήτρια του τελικού με 15-12.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς