12.5 C
Athens

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν ζητάει την παραίτηση του Κλίνσμαν από το πόστο του στη FIFA

Η Ιρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ζήτησε σήμερα (27/11) την παραίτηση του Γιούργκεν Κλίνσμαν, μέλους της ομάδας τεχνικής μελέτης της FIFA, μετά από σχόλια του πρώην Γερμανού επιθετικού, ο οποίος κατηγόρησε την «Team Melli» ότι επηρέασε τον διαιτητή κατά την διάρκεια του αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ουαλία, που έληξε με νίκη 2-0 των Ιρανών, στις καθυστερήσεις.

«Δεν είναι τυχαίο. Είναι επίτηδες. Είναι μέρος της κουλτούρας τους, έτσι παίζουν. Δουλεύουν τον διαιτητή, τον επόπτη και τον 4ο διαιτητή. Σε κάνουν να χάσεις τη συγκέντρωσή σου», σχολίασε ο Κλίνσμαν, μιλώντας στο BBC.

Οι δηλώσεις αυτές, έκαναν τον προπονητή του Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ, να απαντήσει στον Κλίνσμαν, με ανάρτηση στο Twitter:

«Αυτές οι παρατηρήσεις για τον ιρανικό πολιτισμό, την εθνική ομάδα και τους παίκτες μου, είναι ντροπή για το ποδόσφαιρο».

Και η ομοσπονδία του Ιράν, αντέδρασε έντονα, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Ταυτόχρονα με διάφορες ατυχείς σκέψεις σχετικά με την εθνική ομάδα του Ιράν και την προπονητική της, ο κ. Κλίνσμαν εξέδωσε κρίσεις για τον ιρανικό πολιτισμό. Η Ιρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει ήδη ζητήσει διευκρινίσεις από τη FIFA και ζήτησε την συγγνώμη και την παραίτηση του κ. Κλίνσμαν από την ομάδα τεχνικής μελέτης της FIFA».

Η Ομάδα Τεχνικής Μελέτης (TSG), υπό τον Γάλλο, Αρσέν Βενγκέρ, είναι υπεύθυνη για την ανάλυση όλων των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την παροχή εκθέσεων σχετικά με τις βασικές τάσεις παιχνιδιού και τακτικής.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς