18.4 C
Athens

Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0: Με κέρβερο Σέζνι και σόου Λεβαντόφσκι πανηγύρισε σπουδαία νίκη! (vid)

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του στο Μουντιάλ έστω και με... σαουδαραβική χορηγία, σε ένα ματς που το αποτέλεσμα αδικεί κατάφωρα τους ηττημένους

Ήταν ίσως το πιο θεαματικό ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Με συνολικά 25 τελικές προσπάθειες κι απίθανο ρυθμό, Πολωνία και Σαουδική Αραβία έδωσαν μια κανονική παράσταση στην Αλ Ραγιάν μπροστά σε 45.000 θεατές (οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν Άραβες).

Οι Πολωνοί πολύ δύσκολα επιβλήθηκαν με 2-0 της Σαουδικής Αραβίας με πρωταγωνιστή τον Βόιτσεχ Σέζνι που έκανε τεράστιες επεμβάσεις και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ! Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους παίκτες του Ρενάρ οι οποίοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να βρουν δίχτυα.

Μόλις στο 13′ ο Κανό υποχρέωσε σε σπουδαία επέμβαση τον Σέζνι με τους Πολωνούς να είναι νευρικοί και να υποπίπτουν σε πολύ σοβαρά μαρκαρίσματα για να φορτωθούν με κίτρινες από πολύ νωρίς.

Οι Σαουδάραβες είχαν το πάνω χέρι αλλά ένα λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαντόφσκι να στρώσει ωραία την μπάλα στον Ζιελίνσκι που κεραυνοβόλησε την εστία του Αλοβάις για το 1-0 στο 39′.

Οι ισορροπίες πήγαν να αλλάξουν στο 44′ όταν ένα αυστηρό πέναλτι του Μπιέλικ στον Αλ Σεχρί έδωσε τη δυνατότητα στη Σαουδική Αραβία να ισοφαρίσει. Ο Αλ Νταουσάρι ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σέζνι απέκρουσε σε πρώτο χρόνο και επενέβη και στην επαναφορά το σουτ του Αλ Μπουραΐκ.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τους Άραβες να παραμένουν πιεστικοί, αλλά ο Σέζνι ήταν εκεί στο σουτ του Αλ Νταουσάρι. H Πολωνία όρθωσε το ανάστημά της μετά το 60′ και είχε δύο δοκάρια σε διάστημα τριών λεπτών!

Στο 63′ ο Φρανκόφσκι σέντραρε από τα αριστερά αλλά η κεφαλιά του Μίλικ σταμάτησε στο δοκάρι ενώ στο 66′ η νέα κεφαλιά του Λεβαντόφσκι βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Αλοβάις.

Οι Σαουδάραβες έχασαν μέτρα σταδιακά και στο 82′ ένα τραγικό λάθος στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαντόφσκι να βρει δίχτυα για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και να σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του! Μάλιστα στο 89′ από νέο λάθος πέρασε τον Αλοβάις αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά και τρίτη στο ματς με αποτέλεσμα να παραμείνει το 2-0 και η Πολωνία να φτάσει τους τέσσερις βαθμούς.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Μίχνιεβιτς): Σέζνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Κίβιορ, Κας, Κριχόβιακ, Φρανκόφσκι, Μπιέλικ, Ζιελίνσκι (63′ Καμίνσκι), Μίλικ (71′ Πιόντεκ), Λεβαντόβσκι.

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ (Ρενάρ): Αλοβάις, Αμπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Αμρί, Αλ Μπουραΐκ, Αλ Μπουραϊκάν, Αλ Μαλκί (85′ Αλ Ομπούντ), Κάνο, Αλ Νταουσάρι, Αλ Ναχέι (46′ Αλ Αμπέντ / 90+5′ Μπαχεμπρί), Αλ Σεχρί

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3ου ΟΜΙΛΟΥ

Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0 (39′ Ζιελίνσκι, 82′ Λεβαντόφσκι)

Αργεντινή – Μεξικό (21:00)*

  1. Πολωνία 4 (2-0)
  2. Σαουδική Αραβία 3 (2-3)
  3. Μεξικό 1 (0-0)*
  4. Αργεντινή 0 (1-2)*
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς