19.7 C
Athens

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου το Γουέμπλεϊ κατά τη διάρκεια του αγώνα Αγγλία – ΗΠΑ

Το στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, «ντύθηκε» εχθές (25/11) με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σε μία ενέργεια των αρμοδίων, προκειμένου να υποστηρίξουν την LGBTQ+ κοινότητα, ενόψει του αγώνα Αγγλίας-ΗΠΑ (0-0) για την 2η αγωνιστική του Μουντιάλ 2022, που φιλοξενείται στο στο Κατάρ, όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) έχει επικριθεί στο εσωτερικό της χώρας, επειδή τελικά αποφάσισε να μην φορέσει το περιβραχιόνιο ο Χάρι Κέϊν.

«Η προσπάθεια εξάλειψης των διακρίσεων κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένης της ομοφοβίας, από το ποδόσφαιρο είναι κάτι στο οποίο πιστεύουν ακράδαντα όλοι στην FA. Η FA θα συνεχίσει να δείχνει την υποστήριξή της για την κοινότητα LGBTQ+ και όλες τις άλλες κοινότητες κατά την διάρκεια, αλλά και μετά τον αγώνα, αρχίζοντας με τον φωτισμό της αψίδας στο στάδιο Γουέμπλεϊ στα χρώματα του ουράνιου τόξου για τον αγώνα της Παρασκευής με τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, σε μία ενέργεια – αντίδραση προς όσους κατέκριναν την στάση της Ομοσπονδίας τις τελευταίες ημέρες.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς