19.4 C
Athens

Αγγλία – ΗΠΑ 0-0: Οι ψυχωμένοι Αμερικάνοι διατήρησαν την παράδοση! (vid)

Η Αγγλία απέτυχε ξανά να νικήσει τις ΗΠΑ σε τελική φάση Μουντιάλ, με τους Αμερικανούς να είναι ανώτεροι αλλά να μη βρίσκουν το γκολ - Φωτιά ο 2ος όμιλος την τελευταία αγωνιστική, ορθάνοιχτη η πρόκριση

Ούτε τώρα! Η Αγγλία για ακόμα μια φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου απέτυχε να επικρατήσει των ΗΠΑ και έμεινε στο 0-0 με αποτέλεσμα η πρόκριση στους «16» να είναι ορθάνοιχτη την τελευταία αγωνιστική!

Η Αγγλία είναι πρώτη με 4 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική θα παίξει με την ουραγό Ουαλία του 1 βαθμού την ώρα που το Ιράν έχει 3 και θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ για την πρόκριση.

 

Δεν άξιζε κάτι περισσότερο η ομάδα του Σάουθγκεϊτ που συμβιβάστηκε με τον βαθμό απέναντι στους Αμερικανούς που ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση και είχαν δοκάρι με τον Πούλισικ σε μία από τις αρκετές καλές στιγμές τους. Περισσότερη ενέργεια έβγαλαν οι ΗΠΑ, με τους Άγγλους να… επαναπαύονται στην ευρεία νίκη επί του Ιράν στην πρεμιέρα.

Η Αγγλία στα πρώτα λεπτά είχε τον έλεγχο και προσπαθούσε από τα πλάγια να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα των Αμερικανών. Το κατάφερε με τον Σάκα, αλλά το σουτ του Κέιν βρήκε στο σώμα του Ριμ και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Οι ΗΠΑ σταδιακά άρχισαν να κερδίζουν μέτρα κυρίως από τα δεξιά με τον Ντεστ αλλά και από τον άξονα με τον ΜακΚένι. Ο Ράιτ αστόχησε στην κεφαλιά που επιχείρησε στο 17′ ενώ ο μέσος της Γιουβέντους που έκανε τα πάντα στη μεσαία γραμμή στο 26′ έπιασε σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι Αμερικανοί σφυροκοπούσαν στο καλό τους διάστημα και στη μεγαλύτερη φάση τους στο πρώτο μέρος ο Πούλισικ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Πίκφορντ.

 

Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ συνήλθαν προς τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν ο Σάκα επιχείρησε το σουτ και στη συνέχεια ο Μάουντ υποχρέωσε σε ωραία επέμβαση τον Τέρνερ.

Ένα σουτ υπό πολύ καλές προϋποθέσεις του ΜακΚένι δεν είχε ευτυχή κατάληξη στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους που ανήκε ολοκληρωτικά στους Αμερικανούς οι οποίοι με εξαίρεση μια άστοχη κεφαλιά του Κέιν στις καθυστερήσεις είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και δεν αισθάνθηκαν απειλή από την Αγγλία η οποία για να προκριθεί την τελευταία αγωνιστική στους «16» – έστω ως δεύτερη – αρκεί να μην ηττηθεί με 4-0 από την Ουαλία.

ΑΓΓΛΙΑ (Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Σο, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Μπέλιγχαμ (69′ Χέντερσον), Στέρλινγκ (68′ Γκρίλις), Μάουντ, Σάκα (78′ Ράσφορντ), Κέιν

ΗΠΑ (Μπερχάλτερ): Tέρνερ, Ντεστ (78′ Μουρ), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον, ΜακΚένι (77′ Άαρονσον), Άνταμς, Μούσα, Γουεά (83′ Ράιτ), Πούλισικ (83′ Ρέινα), Χ. Ράιτ (83′ Σάρτζεντ)

2ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ουαλία – Ιράν 0-2 (90+8′ Τσεσμί, 90+11′ Ρεζαϊνιάν)

Αγγλία – ΗΠΑ 0-0

  1. Αγγλία 4 (6-2)
  2. Ιράν 3 (4-6)
  3. ΗΠΑ 2 (1-1)
  4. Ουαλία 1 (1-3)
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς